Preseason week 3: Jets 28 Giants 18

Nem alakult túl fényesen a harmadik előszezon mérkőzés, amelyen nem sikerült nyerni és 10 pontos vereséget szenvedtünk a Jets ellen.

A legjobban Tom Coughlin foglalta össze az összecsapást:

"Nem túl bonyolult a helyzet, hat büntetésünk volt az első félidőben. Megöltük a játékainkat. Volt egy interceptionünk és egy puntunk amit touchdownra váltottak. Egy sack után puntolnunk kellett és a futójátékunk sem volt konzisztens. Ellenben ellenfelünk jó volt a földön, úgy játszottak ahogy ilyenkor játszani kell. Ha két touchdownt is elajándékozol, akkor nagyon nagyon nehéz mérkőzést nyerned ebben a ligában."

Persze pozitívummal is találkozhattunk, volt egy remek drive amit touchdownra tudtunk váltani.

"Oh, nagyon tetszett az a drive, remekül vittük végig, volt pár nagy játékunk. Sajnos a büntetésekből sem szenvedtünk hiányt, de mindig sikerült first downt szerezni akkor amikor kellett, ez pedig becsületre méltó volt."

Támadóinkkal tehát elégedettek lehettünk, a büntetések számát azonban tényleg redukálni kell. Bosszantó volt a félidő végi interception, nem szabad ilyen könnyelmű hibákat véteni, mert a győzelembe kerülhet egy ilyen kihagyás. A futójáték nagyon döcögött, egyedül Rashad Jennings-nek volt néhány szép pillanata és touchdownt is tudott szerezni. Odell Beckham Jr. úgy játszott ahogyan vártuk tőle, Darrelle Revis-tól sem ijedt meg. Lett volna egy bravúros egykezes elkapása, de sajnos éppen az oldalvonal mellé érkezett. Összességében sikerült előrébb lépni és közeledik az offense ahhoz a színvonalhoz, amelyet várhatunk őszre. Cseréink közül nekem tetszett Ryan Nassib játéka is, jól játszott a backupok ellen, volt egy TD átadása is, néha pedig ügyesen menekült és meglepően gyors is volt.

A védelem leszerepelt. Egymás után nyeltük be a futásokat, borzasztó volt látni mennyire könnyen húztak el a running backek a széleken. A pass rush is erőtlen volt, mindössze Cooper Taylor tudott sacket szerezni egy blitz után... A nagy játékok hiányoztak, most sem szereztünk interceptiont.

A special teamben Josh Brownra most sem lehetett panasz és Steve Weatherford is jól szerepelt. Robert Malone-ra sem lehetett panasz, azonban a bekapott punt utáni TD-nél nem a pálya közepe felé kellett volna rúgni a labdát...

Sok munka van még, néhány pozitívummal és negatívummal. Többen is jól játszottak, de buta hibákat követtünk el, a védelemnek pedig alaposan össze kell kapnia magát. A fiatalok közül Bromley, Cunningham és Odighizuwa is jól mozgott, valamint Hosley is kezdett játékba jönni. Bobby Hart és Josh Gordy az összecsapáson, Robert Ayers pedig a bemelegítéskor sérült meg, róluk egyelőre még nincs infó. Bőven van még hova fejlődni, de mérkőzésről mérkőzésre jobbak vagyunk, az előszezonnak pedig ez a feladata, hogy kijavítsuk a hiányosságokat és még jobbak legyünk.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu