Buccaneers - 75 főre szűkült a keret

Bár a keretszűkítés első lépésének a határideje a mai napon, Magyar idő szerint este tízre esedékes, a Bucs máris elérte az előírt létszámot.

A keretszűkítést már tegnap megkezdte a csapat tíz fővel, erről be is számoltunk nektek. Majd ma újabb öt helyet szabadított fel a rosteren.

Egy helyet máris sikerült “elcsalnunk” a sérült Akeem Spence segítségével. A játékost ugyanis PUP listára helyezték. Így pedig a Redskins elleni találkozóig lesz még ideje a csapatnak eldönteni, hogy újra, majd az akkori 53 fős kerethez adják, vagy esetleg kirakják őt a Buccaneers-ből.

A második áldozat a punter Michael Koenen volt. Ez egyáltalán nem lehet meglepő senki számára, hisz idestova talán harmadik éve próbálják ezt meglépni. Azonban valahogy sohasem találták meg Koenen helyére a megfelelő pótlást. Ez persze csak idő kérdése volt. Koenen teljesítménye évről évre zuhan, szerződésében foglalt fizetése pedig eléri az évi 3,250,000 dollárt. Ami rengeteg egy az ő pozíciójában játszó játékos számára. Így a Bucs jövő évi puntere valószínűleg Jacob Schum lesz. Az a Schum aki ugyan csak a múlt héten írt alá, de a Browns ellen négy punt kísérletéből 51,3 yardokat átlagolt. Ez pedig már most sokkal jobb eredmény, mint hosszú évek óta bármelyik punteré aki megjárta Tampa városát. Persze ez idő alatt is akadtak Koenennél jobbak, azonban olyan nem aki a kezdőrúgásokat is kezelni tudta volna. Sem rúgó, sem punter fronton. A tegnapi napon azonban egy trade utján rátette a mancsát a Bucs, az újonc Kyle Brindza-ra, aki orvosolni tudja majd ezt a problémát is. Így már itt biztosak lehetünk abban, hogy ő tagja lesz az 53 fős keretnek. És a rúgó trióból Patrick Murray vagy a nemrégiben megint Tampába került Connor Barth lesz kénytelen majd szombatig távozni. Ez ugyanis a határidő a keret 53 fősre történő szűkítéséhez.

Lapátra került továbbá a center Josh Allen, úgy gondolom ez nem szorul különösebb magyarázatra senki részéről. És lapátra került a tavalyi draft hatodik körös választottja is, Robert Herron. Azt már akkor is tudtuk amikor idekerült, hogy a játékost robbanékonyságával és sebességével bizony nem lesz gond. Azonban ha elkapóként képtelen vagy nem droppolni a lasztit, akkor bizony sokáig nem fogsz megmaradni egy csapatban sem. Herronnak ugyan volt egy jó előszezon meccse, de úgy tűnik ez kevés volt ahhoz, hogy a keretben maradhasson.

Annál érdekesebb azonban Leonard Johnson menesztése. A cornerback évek óta játszik Tampában, leginkább slot cornerként, de valljuk meg őszintén, csak szenved. Azonban az egész secondary nem nagyon akar összeállni úgyszintén már évek óta. Idén úgy néz ki lesz végre egy tisztességes kezdőpárosunk a Verner – Banks duóban, azonban Johnson végig versenyben volt a harmadik számú corner szerepéért, az FA piacról hozott Sterling Moore-ral egyetemben. A versenyt viszont a Bengals ellen elszenvedett bokasérülésével úgy tűnik végleg elvesztette. Mivel Tampában a cornerek esetében nem túl nagy a keret mélysége ezért Lovie Smith máris próbajátékra hívta a Bears-től vasárnap kivágott, korábbi kétszeres Pro Bowler Tim Jennings-szet.

0901_1_timjennings

Tim Jennings kap szerződést Tampában?

Jennings korábban három évet is játszott már Lovie Smith edzősködése alatt, 2010 és 2012 között. Kilenc éves karrierje során 95 meccsen volt kezdőjátékos. Szerzett 383 szerelést, és 20 interceptiont is, melyből hármat touchdownra vissza is hordott. Elég valószínűnek tartom, hogy nem szerződés nélkül fog távozni a találkozóról.

Akad azonban egyéb cseréről szóló pletyka is. Azt rebesgetik NFL berkeken belül, hogy a Bucs mindenáron próbál tradelni egy támadófalemberért.

Azonban az illető kiléte egyelőre rejtély. Erre már tényleg nagyon nehéz mit mondani. Nekem leginkább a röhejes szó jut róla az eszembe. Itt egy embert kéne nagyon eltradelni Tampából, mégpedig a támadófal edzőjét, George Warhopot. Ahogy tavaly is eljátszotta ezt az edzőgárda Logan Mankins esetében, úgy teljesen értelmetlen most is a dolog, ahogy akkor volt. Az érkező falembernek ugyanis semmi ideje nem lenne megszokni a társakat, a rendszert, nem alakulna ki a kommunikáció.

Ahogy nem alakult ki immáron másfél év alatt sem. A támadófalunkban nem az egyéni tehetségekkel van probléma, nem a többszörös Pro Bowler Evan Smith-szel, vagy Logan Mankins-szal. Nem a kiváló újoncokkal. Nincs gond a fizikai erővel. Azzal, hogy teljes a zavar a falban a blitzek felvételénél, már annál inkább. Egy a tegnapi napon adott interjújában Lovie Smith is elismerte, hogy a támadófal játéka siralmas, és tűrhetetlen. Azonban sajnos az igazi okát a dolognak továbbra sem sikerült megfejteni ott Tampában. Azt azért persze kíváncsian várjuk, hogy miféle szerencsétlent találnak idén, hogy meglékeljék a karrierjét, George Warhop ágyúival.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com