Van ami nem változik

2013 óta először nyert preseason meccset a Colts. Jó ez nekünk? A fene tudja.

Egy preseason meccs akkor sikeres, ha saját lábán jön le a pályáról mindenki aki felment. Meg ha nyerünk.
Vagy ha veszítünk, de volt egy két jó drive. Vagy mittudomén.

Tegyünk úgy hogy ez a meccs fontos volt hisz még ez áll a legközelebb ahhoz, amit rendes futballnak hívunk. Tegyünk úgy mintha nem láttuk volna, hogy össze-vissza kísérleteznek az edzők a különböző játékosokkal és játékhívásokkal. Ahogy szokás voltak jó dolgok és voltak rosszak. Meg volt egy megfigyelhető tény amiről ez a cikk a címét kapta. De erről majd később.

Luck nem volt a csúcson. 12/21 161 yard. De András az András és még így is járkáltunk fel s alá pályán mint postás a főutcán.

Boom Herron produkciója 2,8 yard/carry. Josh Robinson-é 0.8. Ez egyrészt jellemzi az O-line produkcióját, másrészt mindkét back-nak volt egy két igen kiváló blokkja is. De nem is ez a lényeg.

A lényeg, hogy szerintem sokunk kedvencétől Vick Ballard-tól a keretszűkítéskor el kell hogy köszönjünk. A legutolsó edzésen meghúzta a combhajlítóját, így nem fog játszani a jövő héten sem a Cincy ellen.

Bármennyire is kedvelik az edzők, a szegény srác egyszerűen nem tud mit felmutatni, amire azt mondhatnák, hogy OK maradj.

Andre Johnson azt gondolom sok örömöt fog okozni nekünk. Hatalmas pali, vaj puha kezekkel. A tegnapi TD-je ugyan védelmi hiba volt, de a többi csapat -látván amiket művel- egyszerűen nem engedheti meg magának hogy ne fedezze le, esetleg duplázza ha nyilvánvaló passzjáték van. Ezáltal mások sok lehetőséghez jutnak majd.

Összességében az offense nem néz ki rosszul. Egy dolog kivételével, de erről majd később.

A védelem tekintetében sem történet csoda.

Ahol tudtuk hogy baj van ott baj is volt. Egyszerűen nem tudjuk a screen passzokat és a hátulról előre lopakodó running back-eket lefedezni. A Pass rush pillanatnyilag egyenlő Erik Waldennel, Wörnör és Newsome semmit sem csinált. Marad tehát az mértéktelen blitz hívás és agresszív safety játék, s így akkor talán odaérünk a QB-hez. A futást szépen megfogták ugyanakkor.

Végül a dolog ami soha nem változik.

Az Offensive Line.

A Coltsnak nem volt normális fala a Tarik Glenn éra óta.

Ez nálunk már csak egy ilyen hagyomány, minek is rajta változtatni.

Hozzátéve, hogy a Rams belső védőfala a liga egyik legjobbja a teljesítmény akkor is elég visszafogott volt.
Mewhort még csak tanulja a tackle szakmát. Lance Luis statikus mint egy betonkocka. Centerben össze vissza cserélgetik Holmest és Harrisont, látszik hogy megpróbálják eldönteni kiben is bízzanak. Herremans lassú. Passzjátéknál többé kevésbé megvédik Luckot, de ha futás jön ritkán képesek lyukat nyitni. Itt Gore sem fog csodát tenni.

Ez volt tavaly is.

Meg tavaly előtt is.

Meg azelőtt is.

Bizonyos dolgok nem változnak.

A jó hír hogy már csak egy preseason meccs van hátra.

indybanner.jpg

Forrás:

Indianapolis Colts Hungary

colts.hu