Az első keretszűkítés nagy vesztesei

Kedden lejárt a határidő és a csapatoknak 90 főről 75 fősre kellett szűkíteniük a rosterüket. A létszám csökkentés során rengeteg játékos maradt csapat nélkül a ligában és a nagy nevű játékosok a végső keretszűkítések alkalmával szoktak repülni de azért most is távozott jónéhány nevesebb játékos is.

Az Indianapolis Colts többek között megvált guardjától Donald Thomas-tól. A támadófalemberrel két éve, négyéves 14 millió dolláros szerződést kötöttek de a visszatérő izomszakadások miatt távoznia kellett a 29 éves játékosnak.

A Buffalo Bills kilenc szezon után megvált a franchise harmadik legeredményesebb running backjétől Fred Jackson-től. LeSean McCoy érkezése után biztossá vált, hogy a veterán futó az idei szezonban nem fog sok időt a pályán tölteni de azért meglepő volt a cut.

Trent Richardson személyében is csapat nélkül maradt egy futó de az Ő esetében ez mégsem volt annyira meglepő. Az Oakland Raiders volt a futó harmadik profi csapata volt pedig csak három éve szerepel az NFL-ben. Richardson sztárként érkezett, a 2012-es Draft harmadik pickje volt de mára határozottan kimondható, hogy évfolyamának legnagyobb bustjává vált.

A Raiders a bust futó mellett búcsút intett a wide receiver de inkább visszahordóként előtérbe kerülő Trindon Holliday-től akit csak pár hónapja szerződtettek. Tovabbá távozni a kellett a New England Patriots-ot megjárt Kenbrell Thompkins-nak is.

A Detroit Lions türelme elfogyott Ryan Broyles szemben és lapátra tette az elakpót. A wide receiver a 2012-es Draft második körös választottja volt és sajnálatos módon folyamatosan sérülésekkel bajlódott így nem tudta megmutatni, hogy mire is képes igazából. 32 elkapással és 420 elkapott yarddal zárta az eddigi három éves pályafutását.

A cut hullám sorát a Minnesota Vikings nyitotta meg akik már vasárnap bejelentették, hogy elküldik a tight end Brandon Bostick-ot és a running back Joe Banyard-ot. Mindketten tartaléknak számítottak így nem okozhatott nagy meglepetést az elküldésük.

A Chicago Bears a 31 éves cornerbacknek, Tim Jennings-nek intett búcsút a héten. A Medvék csapata ezer sebből vérzik és a jelek szerint a csapat újjáépítését fiatal játékosokkal képzeli el a vezetőség.

A Cleveland Browns-hoz nem túl szerencsés dolog a Draft első körében csatlakozni. Ezt most már átérzi a defensive tackle Phil Taylor is akit a 2011-es Drafton választott ki a most már csak korábbi csapata. 44 mérkőzésen lépett pályára a Browns játékosaként és 7 sacket szerzett.

A Cincinnati Bengals megvált az idei offseasonban szerződtetett elkapójától Denarius Moore-tól. A receiver eddigi négyéves pályafutása során az Oakland Raiders játékosa volt de a teljesítménye visszaesett a tavalyi szezonban és nem tartottak igényt a további szolgálataira. A jelek szerint a Bengals vezetőségét sem tudta meggyőzni.

Végül pedig a San Francisco 49ers elküldte a defensive lineman Lawrence Okoye-t. A brit falember nem a futball miatt vált híressé hanem azért mert diszkoszvetőként verekedte be magát az NFL-be. Az Olimpiát is megjárt 23 éves játékos már 2013-tól kapcsolódik a 49ers csapatához de folyamatosan csak a cutok és az újraszerződtetések kapcsán kerül elő a neve.

(nfl.com, Fotó: sbnation.com, cbssports.com, sportsmockery.com, 49ers.com)