Panthers 37 - Buccaneers 23

Az egyik pillanatban a játékosok még az esőben játszottak. A másik pillanatban már napsütésben.

Szerencsére a Panthers jobban alkalmazkodott az időjárási körülményekhez.

Vasárnap délután a változatos időjárás ellenére a Panthers az előszezonbeli előrejelzésekre fittyet hányva 4-0-ra módosította a mérlegét egy 37-23-as győzelemmel a Tampa Bay Buccaneers otthonában.

"Ez egyértelműen a képlet a sikerhez." mondta a safety Kurt Coleman, aki az öt defensive labdaszerzésből egyet tudhat a magáénak. "Adtunk az offense-nek extra labdabirtoklásokat, ők pedig egyre jobbak és jobbak. Imádom, amikor csak futtatjuk a labdát, futunk a labdával, majd jön egy szép labda. Ted Ginn tényleg kezd önmaga lenni most."

Ginn két touchdown-t szerzett, a tight end Ed Dickson-nak volt egy olyan fumble recovery-je, ami igencsak jellemző volt a tegnapi napra, a többit a védelem szerezte.

"Amikor olyan nagy labdaszerzések vannak, mint amiket a védelem adott nekünk ma, akkor abból pontokat kell szerezni." mondta Ginn. "Ez az, amit csináltunk."

A védelemnek nem is volt szüksége az offense-re az első négy interception után, amit az újonc QB Jameis Winston vétett. A No. 1 draft pick elvesztett egy labdát a meccs második játékában, ami megalapozta az elsőt a három Graham Gano field goal-ból és a 3-0-ás vezetést. A Tampa következő labdabirtoklásában a cornerback Josh Norman - aki szeptemberben az NFC védekező játékosa volt - elkezdett dolgozni az októberi elismerésért is, amikor leszedett egy labdát, és 46 yardon át érintetlenül visszahordta azt, a második touchdown-ját szerezve a szezonban, és a Panthers máris 10-0-ra vezetett.

"Josh jól olvasta a játékot." mondta a vezetőedző Ron Rivera Norman-ról, aki még egy interception-t szerzett a második félidőben - a negyediket ebben a szezonban, amivel ligaelső. "Megmutatta nagyszerű éleslátását a játék során."

A Buccaneers válaszolt egy mezőnygóllal, de a második negyed elején a defensive tackle Kawann Short ért bele Winston passzába, amit Coleman a Tampa Bay területén megszerzett. Ez alapozta meg Ginn 6 yardos TD elkapását 3rd&goal-nál, amivel 17-3 vezetett a Carolina.

A Buccaneers mutatott némi életjelet a hanyag kezdés után, egy 80 yardos drive után felzárkóztak 17-10-re egy 5 yardos Doug Martin touchdown elkapásnak köszönhetően, 4:23-al az első félidő vége előtt. Majd visszakapták a labdát, és a 11 yardos vonalig jutottak az utolsó másodpercekben, de az újonc kicker Kyle Brindza kihagyott egy 29 yardos mezőnygólt.

Az eső hol zuhogott, hol elállt, amikor elkezdődött a második félidő, és az első sanp során a running back Jonathan Stewart elejtette a labdát, amikor megpróbálta átvenni Newton átadását. A Buccaneers a 25 yardos vonalig visszahordta, de négy játékkal később Brindza megcsúszott egy 43 yardos field goal kísérlet közben, és kihagyta a mezőnygólt.

"Ez határozottan egy furcsa meccs volt," mondta a linebacker Thomas Davis, aki a Panthers negyedik és egyben utolsó interception-jét szerezte "és az időjárásnak sok köze volt hozzá."

A legfurcsább azonban ezután következett.

Stewart a következő snap alatt is elejtette a labdát, de az Dickson várakozó karjaiba hullott, aki egy 57 yardos touchdown-t szerzett, 24-10-re növelve a vezetést.

"Bármikor van egy ilyen játék, mint ez, az tényleg megadhatja a lendületet." mondta Rivera. "Úgy éreztem, hogy volt egy lehetőségük, de valami ilyesmi veszi ki a szelet a vitorlákból."

Ha ez nem lenne elég, Norman megszerezte a második interception-jét is a Tampa Bay következő drive-jában, visszahordva 34 yardon keresztül a Tampa 33 yardos vonaláig jutott. Öt játékkal később, 3rd&12-nél Newton megtalálta Ginn-t egy TD passzal, a Carolina előnyét 31-10-re növelve a harmadik negyed felénél.

"Ted valóban azzá a játékossá érik, amire képes." mondta Newton.

Ugyanez mondható el a Panthers csapatáról, akik megnyerték a meccset annak ellenére, hogy Newton 124 yarddal kevesebbet passzolt, és az offense 167 yarddal kevesebbet szerzett.

"Nagyon jó ebben a helyzetben lenni, amiben vagyunk, és még mindig úgy érezzük, hogy valóban javulhatunk, mint csapat." mondta Rivera. "Meg fogunk nézni néhány dolgot a bye week alatt. Még hosszú út áll előttünk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: buccaneers.com