Klein: "Igazán különleges dolog kapitánynak lenni."

Sok játékos van, akik vezérek a csapatukban, akár megválasztott kapitányok, akár nem.

Amikor a linebacker A.J. Klein odament a szekrényéhez a Raymond James Stadium-ban vasárnap, és látta a "C" betűt a frissen vasalt kék mezén, az jelentett valamit.

"Határozottan különleges dolog, mert ez egy lehetőség, hogy képviseljem a csapatot." mondta Klein, miután nyolc tackle-t szerzett a Carolina 37-23-as, Tampa Bay elleni győzelme során. "Én ezt nagyon komolyan vettem."

A két kapitány Luke Kuechly és Charles Johnson nem játszott, így a vezetőedző Ron Rivera tájékoztatta Klein-t, hogy ő lesz a kapitány a hét folyamán az edzésen. A család és a barátok ezt nem tudták, egészen addig, amíg meg nem látták Klein-t kifutni középre a pénzfeldobáshoz Ryan Kalil, Thomas Davis, Greg Olsen és Cam Newton társaságában.

"Ez igazán különleges volt." mondta Klein. "Csodálatos lehetőség kimenni a többi kapitánnyal. Ez olyasvalami, amire büszke vagyok."

Klein egy fontos szerepet kapott, amikor Luke Kuechly agyrázkódást szenvedett a szezonnyitó első félidejének végén. Klein versengett a lehetőségért a külső linebacker poszton, mielőtt Kuechly megsérült, de amikor Kuechly lement, Klein lett a középső linebacker, és azóta is kezdő.

Emellett a harmadik évét taposó linebacker továbbra is fontos szerepet játszik a speciális csapatban. A 4. héten játszott minden defensive snap során és 34 százalékban a speciális csapatban is pályán volt.

"A.J. használja a fejét." mondta Olsen.

Klein ideje, mint kapitány és mint kezdő hamarosan véget ér. Kuechly és Johnson végül visszatér, hogy betöltse a kapitány szerepét, és Kuechly visszakerül a középső linebacker pozícióba, mint a védelem irányítója.

"Mindannyian tudjuk, hogy Luke az Luke - ő a legjobb linebacker az NFL-ben, és egy másmilyen dinamikát ad a védelmünknek, amikor egészséges." mondta Klein.

Mégis, a Panthers veretlen maradt az egyik legjobb védekező játékos nélkül is. A megbízható tartalékok, mint Klein, lehetővé teszik ezt.

"Azt hiszem, az nagy dolog ebben a csapatban, hogy ha valaki lemegy, van egy csomó srác, akik hozzájárulhatnak a sikerhez. A srácok kihasználják a lehetőséget, amit kapnak." mondta Klein.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu