A Cardinals szerződtette a veterán Dwight Freeney-t

A vasárnapi Detroit Lions elleni győztes mérkőzést követően nagy bajba került az Arizona Cardinals csapata. A kezdő outside linebacker Alex Okafor-nak megsérült a könyöke ami miatt előreláthatólag 2-4 hetet kell kihagynia míg a tartalék linebackernek Kenny Demens elszakadt a keresztszalag a bal térdében ami miatt sérültlistára került.

A két játékos kiesése miatt sürgősen linebackerre volt szükségük és a leggyorsabban a szabadügynökpiacról tölthetik fel a rosterüket.

Választásuk a 35 éves Dwight Freeney-re esett akivel egyéves szerződést kötöttek. A hírek szerint a liga által előírt minimális 870 ezer dolláros szerződést kapott ami sack ösztönzőt is tartalmaz.

Freeney már túl van a fénykorán de a támadókra nagyon veszélyes játékossal erősödött a Cardinals defense. Pályafutása alatt az Indianapolis Colts és a San Diego Chargers játékosa volt, 11 szezon alatt 111.5 sacket, 310 tacklet és 44 kierőszakolt fumblet szerzett. 7 alkalommal került be a Pro Bowl, 3 alkalommal az All-Pro első és egy alkalommal a második keretébe.

(nfl.com, Fotó: blog.azcardinals.com)