Hat trade amire felkapnád a fejed!

November 3.-án azaz jövő hét kedden lejár az idei trade időszak így a csapatoknak addig el kell dönteniük, hogy meg akarják-e erősíteni keretüket más NFL csapat kötelékéhez tartozó játékossal. A szezon közepén általában nem várható bombaigazolás de a következő napokban egy-egy játékos elcserélésére azért számíthatunk.

Az nfl.com összeállított egy hatos "csomagot" amely megvalósulása nagy visszhangot váltana ki. A liga hivatalos oldalának fantáziálásában olyan nevek szerepelnek mint Jay Cutler, Matt Forte, Calvin Johnson, Joe Haden, Alex Mack és Vernon Davis.

Jay Cutler és Matt Forte

Mindkét támadójátékos a Chicago Bears kötelekéhez tartozik és őszintén megvallna talán a kettejük elcserélése mégsem okozna akkora meglepetést. A Bears-nél új rezsim uralkodik és a rossz kezdet után máris eltávolítottak pár játékost aki nem illeszkedtek maradéktalanul az új rendszerhez.

Ezt követően mindenki azt hitte, hogy Chicagoban már le is mondtak az idei szezonról de két győzelemmel folytatta a csapat. Ez valószínűleg már így is van de Cutler eltradelése inkább olyan üzenetet hordozna, hogy a Bears megszabadul a holt tehertől.

A jelenleg 32 éves irányítót az utóbbi években folyamatosan kikiabálják a csapatból így talán mindkét fél számára előrelépést jelentene a váltás. A Bears és Cutler is jól járna de ki lenne a harmadik fél? A szakértők véleménye szerint ez a Houston Texans lenne.

Néhányan szeretik az irányítót, a többség utálja de az biztosan kijelenthető, hogy Cutler-nél jobb irányító még nem állt a Texans alkalmazásában. Ez pedig a legjobb formában játszó Matt Schaub-ot figyelembe véve is igaz. A Bears nem akarja kifizetni Cutler csillagászati szerződését és a Texans a QB káosz miatt még be is vállalhatja az irányítót.

A másik Medve tradere jelölt játékos a csapat running backje Matt Forte. Az RB most lépett szerződésének utolsó évébe és a vezetőség az offseasonban nem törte összze magát, hogy hosszabbítson a játékosával. Forte 30 éves lesz decemberben így már nem fogja megkapni az áhított "pénzes" szerződését de egy új csapat egy új kezdetet jelenthetne a számára is.

Forte esetében a New York Giants merült fel. A Rashad Jennings, Andre Williams páros 3.35 futott yardot átlagol kísérletenként ami kevésnek tűnik a csoport megnyeréséhez. A csapatnak pedig komolyan célba kell vennie az NFC East bajnoki címét mert a Cowboys-t sújtó sérülések miatt mindhárom csapat esélyt kapott a győzelemre.

Calvin Johnson

Megatron a liga egyik legjobb elkapója de arra van kárhoztatva, hogy pályafutása nagy részében csak szenvedjen a csapatával és a januárokat a televízió előtt töltve nézze a riválisok playoff mérkőzéseit. A képességei alapján bőven megérdemelne egy sokkal esélyesebb csapatot de jelenleg nem kizárható, hogy Ő lesz a Lions következő Barry Sanders-e.

Matthew Stafford Draftolásakor felcsillant a remény de valahogy egyetlen szezonban sem állt össze igazán a csapat. Ráadásul az idei szezonban Stafford is szenved így egy reboot minden fél számára kapóra jöhetne. Egy magas (elsőkörös) pickért cserébe egy playoff esélyes csapatnál folytathatná Johnson és a csapat pedig a felszabaduló csillagászati fizetését a roster hiányosságainak foltozgatására költhetné.

Megatron esetében a Carolina Panthers csapatát emlegetik ami valóban érdekes lenne. A Panthers-nek most nagyon fut a szekere és Johnson-al biztosan nem gyengülne az offense. Sőt még brutálisabb lehetne. A Panthers offense a mezőny végén kullog a passzolt yardok tekintetében így Kelvin Benjamin kiesésével minőségi célpontot kapna Cam Newton. Jövőre pedig brutális triót alkothatnának.

Joe Haden és Alex Mack

A Cleveland Browns játékosának lenni nagyon jó dolog mert NFL játékosnak számítasz de azért mindegyik játékos tudja, hogy ez valahogyan mégiscsak más (elnézést a Browns szurkolóktól). Joe Haden és Alex Mack posztjaikon a liga legjobb játékosai közé számítanak és komoly elhivatottságot jelent részükről, hogy még mindig Ohio-ban futballoznak.

Bár az igaz, hogy a liga legjobb centere egyszer már majdnem lelépett de a Browns tavaly meccselte az ajánlatot és Mack végül a csapatnál maradt. A helyzet nem sokat változott volna a center szempontjából mert a Jacksonville Jagurs játékosa lehetett volna tavaly áprilisban de ami késik az nem múlik. A Jaguars egy első körrel megint bejelentkezhet a falemberért.

Joe Haden ligaelit cornerbacknek számít így a mostani agyrázkódásos problémája ellenére sem okozna nagy meglepetést ha rácsapna egy elit csapat. Elit vagy a Jaguars. Haden is, Mack is megéri az első kört így a Jaguars két legyet nem üthet egy csapásra így választaniuk kellene.

Tegyük fel elviszik Mack-et akkor Clevelandben marad Haden. És tegyük fel, hogy a határidő vége előtt megjelenik Bill Belichick. A Patriots cornerback sora a Super Bowl győzelem óta alaposan meggyengült és a mostani formájuk alapján a körök végére szólna a pickjük. Ez egész járható útnak tűnik. A Browns pedig ott állhatna három első körös cetlivel és tudjuk, hogy Clevelandben mennyire szeretik elherdálni a többszörös elsőkörös pickeket.

Vernon Davis

A San Francisco 49ers a Chicago Bears-hez hasonló helyzetben van. Az Aranyásók szezonja teljes csőd, Colin Kaepernick és az offense mélyen maga alatt. A Cardinals és a Seahawks csoportjában pedig nyugodtan elkezdhetnek felkészülni a következő szezonra.

Davis számára menekülési utat jelentene a Denver Broncos csapata. A defense brutális de ha nem sikerül talpra állítani az offenset akkor idén januárban sem kell sokáig tervezniük. Az lehet, hogy Peyton Manning-nek már mindene fáj és nem érzi az ujjbegyeit sem de az öreg még mindig mindent tud a futballról, csak segítségre van szüksége.

Julius Thomas-t elengedték Demaryius Thomas megtartása miatt de az elkapó egész pályafutásának leggyengébb szezonját futja. Ebben persze bőven benne van Manning gyengélkedése de mivel kevesebb minőségi célpontja lett az Öregnek ezért a jobbaknak nehezebb dolguk lett. Nagy szüksége lenne egy "Szörnyetegre" a támadósorban és Vernon 31 éves kora miatt csak egy közepes vagy késői cetlit rizikóznának.

(nfl.com, Fotó: thefootballfeed.com, zimbio.com, sportige.com, cbssports.com, zimbio.com, footballsfuture.com, blog.sfgate.com)