Cam Newton lett az NFC-ben az Offensive Player of the Week

Az irányító Cam Newton lett a héten az NFC támadójátékosa, a második alkalommal ebben a szezonban.
Az elismerést a karrier csúcsot jelentő öt touchdown passzos teljesítményének köszönheti, amit a vasárnapi, Washington elleni győzelem során mutatott be.

Newton az egyetlen játékos a franchise történetében, aki öt alkalommal is megkapta ezt a díjat pályafutása során és a második játékos, akinek ez többször is sikerült ugyanabban a szezonban. A running back Stephen Davis háromszor lett a hét támadója 2003-ban.

A Washington ellen Newton statisztikája 16/24, 187 yard és négy touchdown volt - az első félidőben. Nem volt még olyan Panthers játékos, aki valaha is dobott volna négy touchdown passzt egy félidő alatt, és Newton-nak soha nem volt négy TD passza egy meccsen. Az ötödik a második félidőben érkezett, a meccs végén a statisztikája pedig 21/34, 246 yard, 5 TD, 123,3-as passer rating (szezoncsúcs).

Emellett Newton lett az első játékos az NFL történetében, aki 100 TD passzt adott és 25 touchdownt futott az első öt évében. Newton 102 TD passznál és 39 futott TD-nél jár.

A Panthers-nek most már négy heti elismerése van ebben a szezonban. Newton a 9. héten volt díjazott, a Packers meccs után, a defensive tackle Kawann Short a 6. héten, a Seahawks ellen és a cornerback Josh Norman a 4. héten, a Buccaneers ellen.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: faketeams.com