Peterson és Barr vezetésével lett meg a győzelem Atlanta-ban

Vikings1Az Atlanta Falcons elleni meccsen nagyon nem akartak jönni a pontok, de végül sima lett.

Nagyon nagy reményekkel vágtunk neki az Atlanta Falcons enneli találkozónak az NFL 12. játékhetén, ugyanis tudtuk, hogy egy esetleges győzelemmel lépéselőnybe kerülhetünk a csoportrivális Packers-el szemben, akik botlottak a Chicago ellen.

Az elhatározás megvolt, a csapat kellőképpen felkészült volt, indulhatott a meccs.

Az első drive-unk elég gyorsan és simán véget ért, a Falcons védelme hamar túltette magát a Vikings próbálkozásain. Szerencsére mi sem voltunk ezzel másképp, így a hazaiak is puntolásra kényszerültek az első támadássorozatukból.

A második Vikings próbálkozás már sokkal eredményesebbnek mondható, hiszen majd 7 percig birtokoltuk a labdát és ami sokszor nehezen jön, végül TD-vel fejeztük be a drive-ot. Főleg Peterson révén haladtunk előre, de a Diggs elleni szabálytalanságért kapott plusz yardok sem jöttek rosszul. Végül Peterson merész, 1 yardos távolságból magabiztosan a gólvonal mögé ért, így megszerezte nekünk az egész meccsen kitartó vezetést.

Szép és jó, megvan az előny megmutathatja magát a védelem. Ezt rögtön érezhettük is, illetve a Falcons futója Coleman, aki bár bravúrosan hagyta maga mögött a Vikings defense nagy részét Exum-mal és Barr-al nem számolt. Harrison Smith miatt először kezdőként szereplő ifjú safety kidöntötte lendületéből a hazaiak futóját és Barr, aki ekkor a lehető leggyorsabb futást mutatta be egyszerűen kiütötte a kezéből a labdát. Nagyszerű védekezés volt, pláne, hogy Exum meg is szerezte azt, így alig fél perc alatt megint hozzánk került a támadás joga.

A magabiztosság megvolt, Teddy annak rendje szerint meg is dobta az interception-t, ajándék labdából, ajándék labda lett.

Már a második negyed harmadik harmadába léptünk be, mikor a frissen igazolt, már 15! csapatot megjárt kicker, Graham megszerezte első pontjait az Atlanta-nak.

Sokáig semmi, majd Matt Ryan megdobta első interception-jét a meccsen, Munnerlyn húzta be a labdát. A félidőre növelhettük volna az előnyünket, de Walsh-nak messze bizonyult az 51 yard, a kapu mellé küldte a labdát.

A harmadik negyedben csak egy Walsh mezőnygól született, amivel tovább növeltük tetemes előnyünket. Ja Ryan ismét eladta a labdát, de most az utóbbi időben bravúrt halmozó Newman volt a begyűjtő.

A negyedik negyed elején ismételt Walsh, de még a 13:3 -as állásnál sem nyugodhattunk meg, mert bár a Falcons-on a győzni akaráson kívül minden mutatkozott, talán nem dobogott annyira a szívünk.

Az “i”-re a pontot Peterson alig 5 perccel a vége előtt tette fel, ugyanis 35 yardos futott TD-jével bebiztosította a Minnesota Vikings sikerét. Itt kell megjegyezni, hogy a 30 éves Peterson a liga legjobb futás elleni védelme ellen 158 yardot és 2 TD-t futott. Köszi.

A végén még volt egy bekapott TD-nk, de akkor már kb nem is oda figyeltünk.

A meccs tehát 20:10-es vendég sikert hozott, aminek mi nagyon, de nagyon örülünk, hiszen a 8 győzelemmel már biztosan nem lesz negatív mérleges szezon, ráadásul a csoportban meccselőnyre tettünk szert a Packers ellen, akik ha nem vigyáznak, még a Bears is megelőzheti őket.

A háromhetes madárvadászat tehát elkezdődött. Ezen a héten jönnek a halászsasok, majd a kardinális pintyek lesznek terítéken. SKOL!

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com