Sérültlistán a Bears legjobb elkapója, lehet többé nem lép pályára a csapat játékosaként

Könnyen elképzelhető, hogy Alshon Jeffery többet nem fog pályára lépni a Chicago Bears játékosaként. A csapat tegnap bejelentette, hogy sérültlistára tette a legjobb elkapóját így kihagyja a szezonzáró Detroit Lions elleni mérkőzést. Jeffery mellett a nose tackle Eddie Goldman is felkerült a listára.

Jeffery a 2012-es Darft második körös választottja volt így az offseasonban lejár az újoncszerződése. A szezon előtt még egy bombaszerződés várományosának számított de csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni az idei szezonban ami némiképp megkérdőjelezi mindezt. 54 elkapásból 807 elkapott yardot és 4 touchdownt szerzett.

Az idei Drafton a Bears az első körben kiválasztotta az évfolyam egyik legjobb elkapóját Kevin White-ot és kimondottan is az volt a céljuk, hogy a Jeffery - White páros a liga legütőképesebb elkapóduója legyen. Ez azonban nem valósult meg mert White az újonc szezonjában sérülés miatt egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni.

A kialakult helyzet valószínűleg jónéhány álmatlan éjszakát fog okozni a Bears fiatal general managerének Ryan Pace-nek. Jay Cutler a jelenlegi szerződésével 17 millió dollárt foglal el a következő évi fizetési sapkából ráadásul Jeffery mellett a csapat legjobb running backjének, Matt Forte-nak is lejár a szeződése az offseasonban.

Forte már 30 éves ami nem jelent sok jót a running backek piacán. Emellett az idei szezonban 7 millió dolláros fizetést kapott és valószínűleg nem nagyon akar elfogadni egy komoly fizetéscsökkentést. Ebből és Cutler maradásából kiindulva a Bears nem tudja mindkét lejáró szerződésű támadóját megtartani.

A Forte - Jeffery összevetésből valószínűleg az elkapó kerül ki győztesen és a front office elsődleges feladata az Ő megtartása lesz. Ha mégis elengedik akkor kikerül a piacra ahol minden bizonnyal a legkeresettebb elkapó lesz. Olyan vetélytársakkal kell "megküzdenie" mint Anquan Boldin, Lance Moore, Rueben Randle, Mohamed Sanu, Jermaine Kearse, Rod Streater, Andre Caldwell.

(nfl.com, Fotó: sportsworldreport.com, latinpost.com)