Antonio Brown nem játszik a Broncos ellen, Pacman bocsánatot kért

A Pittsburgh Steelers-nek a legveszélyesebb támadója nélkül kell majd pályára lépnie holnap este a Denver Broncos vendégeként.

A Steelers tegnap bejelentette, hogy az elkapó Antonio Brown agyrázkódás miatt kihagyja a Főcsoport elődöntőt.

Brown 7 elkapásból 119 elkapott yardot szerzett a múlt hétvégi Cincinnati Bengals elleni Wild Card mérkőzésen. A mérkőzés végén azonban a Bengals linebackere Vontaze Burfict letarolta és nem tudta folyatni a mérkőzést.

Az elkapó kiesése hatalmas csapás a Steelers offense számára mert nem fog pályára lépni az alapszakasz legtöbb elkapott yardjával rendelkező elkapója. Emellett a Broncos ellen is jól játszott, a két csapat decemberi mérkőzésén 18 passzból, 16-ot elkapott, 189 elkapott yardot és 2 touchdownt szerzett.

Brown mellett kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik a csapat másik két fontos kezdő támadója, Ben Roethlisberger (váll) és DeAngelo Williams (láb) is.

A Bengals elleni mérkőzésen igencsak felfokozott állapotban voltak a játékosok ami sok esetben felesleges szabálytalanságokat és durva ütközéseket eredményezett. Brown a Burfict-el való ütközés következtében lent maradt és a sérülés tényét megkérdőjelezte Adam Jones.

A Bengals cornerbackjének véleménye szerint Browns csak színészkedett és valójában nem is szenvedett agyrázkódást. Jones a héten közölte, hogy kitart a véleménye mellett és csak akkor kér elnézést ha Brown nem tud majd pályára lépni a Broncos ellen. A balhés védő pedig állta is a szavát.

@antoniobrown84 I truly apologize !!!!!! That's my word !!!

A video posted by @realpacman24 on

Jones-t amúgy 28.940 dollárra megbüntették egy játékvezető elleni szabálytalansága miatt. Mellette 10.000 dolláros büntetést kapott a Steelers két edzője Joey Porter és Mike Munchak, a Steelers offensive linemanjét Ramon Foster-t 17.363 dollárra és a Bengals védőfalembereit Domata Peko-t és Wallace Gilberry-t 8.681 dollárra büntették meg.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, cincinnati.com)