A "No Name" elkapók megcsinálták

Egy újabb touchdown után az elkapók edzője, Ricky Proehl nem tudta magát türtőztetni. Belenézett az oldalvonal kamerába az NFC döntő alatt és az üvöltötte: "Hogy tetszenek a névtelenek?"

Ez kifejezi a tiszta, féktelen büszkeséget. A Carolina elkapói három TD-t és 225 yardot szereztek a 49-15-ös,  Arizona elleni győzelem során az NFC döntőben.

A győzelem még édesebb, mióta Proehl "no name" csoportját kétségbe vonták minden lépésnél a Super Bowl felé vezető úton.Az irányító Cam Newton emlékeztette az embereket néhány "kritikára" ezen a héten:

"Ted Ginn Jr.-tól kezdve, aki egy csődtömeg volt oly sok ember számára, hallottam, hogy Jerricho Cotchery lejárt 10 évvel ezelőtt, Philly Brown-nak nincs keze, Devin Funchess-t túl magasan választotta ki a Carolina Panthers."

Az egész az edzőtáborban kezdődött, amikor a No.1 elkapó, Kelvin Benjamin ACL szakadást szenvedett. A fennmaradó elkapógárdát széles körben tekintették az egyik leggyengébb egységnek az NFL-ben.
 

"Amit ki kell hangsúlyozni, hogy ezek a srácok együtt alkotnak egy erős csoportot." mondta Proehl. "Nincs egy személyiségünk, mint Kelvin, de megvan a sebesség, megvan a méret, megvan a következetesség. Tudják, hogy mit mondanak. Ezzel alkotnak egy családot, ahol a gyökerek egymásba fonódnak. Érezték, hogy senki sem gondolta komolyan, hogy képesek rá, így amikor egyikük sikert él el és megcsinál egy nagy játékot, mindannyian odafutnak és ünnepelnek. Tudva, de nem aggódva emiatt, ők továbbra is megmutatják az embereknek, mire képesek."

A majdnem két méter magas, feltörekvő sztár nélkül, aki 1000 yardos újonc szezont produkált, a Carolina elkapó alakulata bebizonyította, hogy képes ellátni a feladatát az NFL legtöbb pontot szerző offense-ében.

Ginn, Brown, Cotchery és Funchess volt a négy elkapó, akikre a Panthers számíthatott.
Ginn robbanékony és villámgyors, vezeti a csapatot 10 touchdown elkapással.

"Ted hozza a sebességet, a vezetői készséget, a tapasztalatot." mondta Brown csapattársáról. "Meg tudja nyújtani a pályát hosszában. Egy nagyszerű útvonal futó. Nagy energiát ad."

Brown egy draftolatlan újonc volt két évvel ezelőtt, megvan a képessége a nagy játékokhoz.

"Nagyon versenyképes és rendkívül okos." mondta Cotchery. "Vicces, mert Ricky azt mondta, mielőtt idejött tavaly: "Cotch, nagyon fogod szeretni ezt az embert." Amikor beáll, megcsinálja a játékot mindenhol. Hogy lehetett ez a srác draftolatlan? Kifinomult. Látni lehetett azonnal."

Cotchery, a legidősebb a slot pozícióban játszik és egész évben stabilan hozta a harmadik down-okat.

"Ő a legidősebb a szobában, mindent tud." mondta Funchess. "Van egy trükkje, hogy legyen szabadon és hogy találja meg a helyet."

Funchess, az újonc, aki a második fordulóban választottak, a második félévben ért be igazán, használja a méretét és egy red zone célpont lett.

"Ahogy a szezon folytatódott, Funchess hozta azt a nagy játék képességét, amiről az emberek azt hitték, elvesztettük Kelvin-nel együtt." mondta Ginn. "Tett egy lépést előre ebben az évben."

Kevesen gondolták, hogy a Carolina ott lehet a Super Bowl-ban ezekkel az elkapókkal, de itt vannak.

"Nagyon büszke vagyok a fiúkra." mondta Benjamin. "Cam (Newton) felkarolta őket, hitt bennük és ők bizonyítottak neki minden egyes meccsen."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: 49ers.com