FA kitekintő: Offense

Mivel jelenleg nincs túl sok hír a csapat tájékán, nézzünk körül a márciusi FA piac kínálatán a Bucs hiányposztjai alapján. Kezdjük a támadó oldallal! 

Irányítók: Itt tavaly 1/1-es választásunk volt a drafton, a cserepadot pedig Mike Glennon koptatja, aki nagyon is korrekt ebben a pozícióban. Egyszóval, itt az égvilágon semmi dolgunk nincs, hacsak…! Minden egyes holtidény egyik kedvenc slágere, hogy Mike Glennon trade tárgya lesz-e vagy sem. Nos! A Bucs ezt meghúzhatja ugyan, de nem tartom túl épelméjű gondolatnak, ugyanis Winston esetleges sérülése esetén csak nem a ligaszinten abszolút rutintalan Ryan Griffin-nel próbál operálni Dirk Koetter. Mert ez elég öngyilkos taktikának tűnne. Ezért aztán nem is tartom valószínűnek. Glennon valószínűleg még minimum egy évig marad, ezzel lehetővé teszi a csapat számára, hogy itt még csereirányító után sem kell nézni.

Tipp: Ha esetleg mégis, akkor bizony szükségesnek tartanám egy a ligában már több éve ott lévő irányító leigazolását, még ha eddig nem is kapott túl sok lehetőséget. Erre az esetre az én javaslatom Chase Daniel lenne, aki Alex Smith mögött koptatta eddig a Kansas City Chiefs kispadját. Daniel nem túl bevállalós irányító, emiatt viszont a labdát is ritkán adja el. Nem fél futni, ha a helyzet úgy hozza, egy game manager játékosnak abszolút megfelelő. Egy csereirányítótól pedig többet nem is nagyon kell elvárni.

Támadófal: Itt a legnagyobb fejtörést nyilván Logan Mankins okozza. Vajon vállal még egy szezont? Milyen lesz az egészségi állapota? Stb… Én ugyanakkor mégsem a guard pozíciónál ragadnék le, ugyanis jelenlegi keretünkben többen is vannak, akik bevethetők ezen a poszton. Gondolok itt például mindjárt Donovan Smith-re, vagy Evan Smith-re, aki nekem úgy tűnik, jobb guard mint center. Akárhogy is, itt elkél majd minimum egy fő erősítés a piacról. Mindjárt adná magát két név Chris Chester (guard) és Ryan Schraeder (tackle), akikkel Koetter már dolgozott együtt a Falcons csapatánál. Amondó vagyok, hogy egyikkel sem lennénk sokkal beljebb. Schraeder inkább a jobb oldalon érzi magát jól, ahol Demar Dotson felépült. Viszont a nem túl jól teljesítő Gosder Cherilus elküldésével felszabadulhatna 3,5 millió dollár. Ebben az esetben áldásom a dologra. Chris Chester játéka engem ugyanakkor sosem nyűgözött le.Nekem más elképzeléseim lennének.

Tipp: A támadófal tekintetében mindenképpen olyan játékos kell véleményem szerint aki az egység pass protection képességeit javítja. S fontos, hogy bevethető legyen vakoldali tackle-ként. Bár az én kedvenc célpontom Cordy Glenn (Buffalo Bills) lenne, neki bizonyára nagyon borsos ára lesz a piacon. Ezért aztán inkább Kelvin Beachum (Pittsburgh Steelers) felé fordulnék. Neki kiváló passz blokkoló képességei vannak. Egy kérdés merülhet csak fel! Teljesen meggyógyult ACL sérüléséből? A játékos ugyanis a tavalyi évben kénytelen volt emiatt az idény több mint felét kihagyni.

Szélső elkapók: A hírek szerint V-Jax kész a folytatásra. Amennyiben Louis Murphy és Kenny Bell is felépül itt nagy dolgunk nem lesz a piacon. Esetleg ha… Ha mondjuk elkerülendő egy újabb sérüléshullám okozta nehézségeket, mégiscsak mélyíteni akarjuk a posztot. Erre az esetre is lenne tippem!

Tipp: Mohamed Sanu (Cincinnati Bengals). Sanu egy rendkívül sokoldalú játékos. Nem hiszem, hogy sokan vannak még rajta kívül az elkapói körben, akinek két passzolt TD-je is van. Jól olvastátok! Passzolt TD! Sanu ugyanis, ha jók az ismereteim még talán középiskolás korában irányítót is játszott. Meg lehet őt találni további trükkös játékok kivitelezésével is, értem ez alatt pl. az end around játékokat, amiből az idén ugyancsak 2 TD-t szerzett.

Összekötők: Ezen a poszton is úgy tűnik megvagyunk. ASJ, Luke Stocker, Brandon Myers és a tavaly pár jó megoldást mutató Cameron Brate. Ugyanakkor Myers elküldésével 1,75 millió dollárt takaríthatna meg a csapat. Helyére pedig talán érkezhetne egy olyan játékos, aki az egyébként is jól kinéző futás blokkolást segíthetné.

Tipp: Darren Fells (Arizona Cardinals) Fells egy böszme nagy játékos. A külsőre abszolút falember méretekkel rendelkező játékos kiváló futás blokkoló és nem jön akkor sem zavarba ha felé röppen éppen a labda. Személy szerint Myers helyett szívesebben látnám.

Fullback: Jorvorskie Lane megsérült, ha Koetter szeretne a keretben ilyen pozíciót, akkor véleményem szerint pótolni kell. Ugyanakkor ez a pozíció annyira sokadlagos lett a ligában, hogy akár a draftolatlanok között is lehet találni a célnak megfelelőt. De ha mégis egy jót akarunk húzni…

Tipp: Will Tukuafu (Seattle seahawks). Tukuafu nem fog a védők gyűrűjében cikkcakkban futkorászni, viszont futás blokkoló képességei egészen jók. A futójáték megsegítésére jó alapanyag.

Futók: Nem véletlenül hagytam utoljára ezt a pozíciót, hiszen itt a Doug Martin-nal történő megállapodás az elsődleges cél. Mivel ezt már taglaltuk, nem mennék újra bele. Mellette ott lenne az ugyancsak jó évet produkáló Charles Sims. Szabadügynök lesz ugyanakkor Bobby Rainey is. Ha vele nem sikerül megállapodni egy harmadik számú futó kell. Mert bár Mike James újra játékra kész, nem tudni pontosan, milyen állapotban is van. Szegénynek nagyon rosszul jött jó másfél éve az a bokatörés. Itt ebben a pozícióban persze ugyanaz a képlet, mint a fullback pozíció esetében. Ha a csapat játékosmegfigyelői jól teszik a dolgukat, akkor a draftolatlanok közt is megtalálható valami fiatal ördögcsikó. Ugyanakkor ha ez nem működne, ott lesz a piacon például a Packers-ös James Starks, vagy pl. a Saints-nél egészen jól muzsikáló Tim Hightower. Ha jó a futás blokkolás, akkor ez már nem lesz nehéz ügy. Bár természetesen kivételes esetekben megdőlhet ez a törvényszerűség is.

A Bucs jelen állás szerint mintegy 110 millió dollárt merített ki a jövő évi sapkából. Ez azt jelenti, hogy belefér egy-két “nagy fogás”. Ugyanakkor én üdvözítőbbnek tartanám, ha ebből a pénzből inkább korrekt tudású játékosokkal mélyítenénk csak a keretet, s nem egy-két játékosnak adnánk nagy pénzt. Fenti tippjeim is ezen gondolat mentén születtek meg, hiszen egyik pozíció tekintetében sem a “piac ászát” jelöltem meg, hanem akik véleményem szerint hasznosak lehetnek. Hamarosan jövünk a defense-zel!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com