Marshawn Lynch visszavonult

Marshawn Lynch tegnap bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt de tényként kezelhető Beast Mode távozása.

A Seattle Seahawks running backje az utolsó két offseasonban is eljátszott a visszavonulás gondolatával és pár hete már komolyan kivesézték a témát a tengerentúli médiában így senkit se lepődött meg a futó végső döntésén.

Lynch a sérülések miatt pályafutása legrosszabb szezonján van túl. 7 alapszakasz mérkőzésen 417 futott yardot és 3 futott touchdownt szerzett. A Panthers elleni playoff mérkőzésen visszatért de csak limitált szerepet kapott, 6 futásból 20 yardot szerzett. Thomas Rawls nagyszerűen helyettesítette a távolléte alatt így a Seahawks Lynch-re bízta a döntést.

Persze a dolgok üzleti részét se felejtsük el mert anyagi szempontból a Seahawks számára kapóra jön Lynch visszavonulása. Idén 11.5 millió, jövőre 12.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. A Pro Football Talk információ szerint Lynch a visszavonulása esetén 5 millió dollár aláírási bónusszal fog tartozni a Seahawks-nak.

Lynch cut esetén biztosan megtarthatná ezt az összeget de valószínűleg a Seahaws nem fogja ezt visszakövetelni a játékosától. A Seahawks Lynch-el a fedélzeten csak 19,4 millió dollárnyi szabad hellyel rendelkezett a fizetési sapkában.

Lynch a tőle megszokott stílussal jelentette be a visszavonulását

Lynch-et a 2007-es Draft első körében választotta ki a Buffalo Bills de a negyedik szezonjában eltradelték két Draft pickért (4. és 5. körös). Első két szezonjában bizonyította, hogy miért választották ki az első körben de a harmadik szezonjában visszaesett a teljesítménye és 2010-ben az első előszezon mérkőzésen megsérült a bokája. Az első négy alapszakasz mérkőzésen pályára lépett a Bills mezében majd következett a trade.

Az első "háromnegyedes" szezonja még közepesre sikerült de a rá következő négy szezon mindegyikében bőven 1.000 yard felett teljesített. A Seahawks játékosaként 6.347 futott yardot, 57 futott touchdownt, 1.309 elkapott yardot és 8 elkapott touchdownt szerzett. Pályafutása során 5 évben választották be a Pro Bowl, egy-egy szezonban pedig az All-Pro első és második keretébe.

(nfl.com, Fotó: youtube.com)