A Panthers egyszerűen nem volt önmaga az 50. Super Bowl-on

Az első meccstől kezdve ebben a különleges szezonban a Carolina Panthers azt hirdette, hogy nem mindig a legjobb csapat nyer, hanem az, amely jobban játszik.

Ez a gondolkodásmód segítette a Panthers-t abban, hogy az egyik legnagyszerűbb alapszakaszt produkálja az NFL történetében és az egyik legerősebb NFC playoff résztvevő legyen, akit valaha is látthattunk.

Végül, amikor a Carolina bejutott az 50. Super Bowl-ba, a Panthers-t végre a legjobb csapatnak tekintették.
És mi történt? Az a csapat, amely jobban játszott, dominált.

"Egyszerűen jobban játszottak, mint mi." mondta az érthetően komor Cam Newton, miután a Denver Broncos legyőzte a Panthers-t 24-10-re.

"Nem tudom, mit mondhatnék még."Valóban, nem lehet sokkal többet mondani.

A Panthers átlagosan 1,2 alkalommal vesztette el a labdát egy meccsen, miközben a 17-1-es eredménnyel eljutott a vasárnapi Super Bowl-ba. A Broncos ellen a szezon legrosszabb teljesítményét nyújtva négyszer adták el a labdát.

A Panthers átlagosan 6,2 szabálytalanságot követett el meccsenként, vasárnap a szezon legrosszabb teljesítményét nyújtva 12 büntetést szedtek össze.

A Panthers-t átlagosan 1,9 alkalommal sack-elték egy meccsen, de vasárnap a szezon legrosszabb teljesítményét nyújtva hét sack-et engedtek.

"Elismerés illeti a Denver védelmét, de ez nem a mi játékstílusunk volt." mondta a tight end Greg Olsen. "Úgy tűnt, minden alkalommal, amikor elkaptuk a ritmust és egy kicsit megnyugodtunk, valami más baj történt. Nyilvánvalóan egy enyhe kifejezés azt mondani, hogy ez nagyon frusztráló. Kiábrándító, amikor nem adod meg magadnak a lehetőséget, hogy sikeres legyél."

Itt egy példa arra, amiről Olsen beszélt, már a meccs első néhány percéből, amikor a Broncos felépítette a vezetést és soha nem is engedte ki a kezéből.

A Broncos összerakta a kickoff után azt, ami messze a legjobb támadó drive-jukban bizonyult, de a hatékony 64 yardos támadás csak egy field goalt eredményezett. Miután a csapatok 3&out-oltak, a Carolina második drive-ja úgy nézett ki, hogy egy 25 yardos Jerricho Cotchery elkapással indul, de a bírók érvénytelenítették az elkapást és a visszajátszás után sem láttak semmit, ami alapján úgy gondolták volna, hogy meg kell változtatni a döntést, annak ellenére sem, hogy minden visszajátszás alapján érvényes volt az elkapás.

Ez nem a világ vége, igaz? Nos, két játékkal később a 15 yardos vonalon Newton elvesztette a labdát a néhány lenyűgöző játékot bemutató, Super Bowl MVP Von Miller szerelése után és a defensive end Malik Jackson szerezte meg azt az end zone-ban, 10-0-s vezetéshez juttatva a Denver-t.

És ez így ment, nagy és apró dolgok váltakozásában, nagyjából az egész meccsen.

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, érezte, hogy a csapat nem veszítette el a vidám személyiségét a legnagyobb színpadon, de őszintén szólva kevés szeretni való volt abban, ahogy a csapat elvesztett valami sokkal fontosabbat - a labdát.

"Eladtuk a labdát." mondta Rivera. "Fumble-t csináltunk, pedig nem igazán volt még ilyen. Volt egy pár rossz passz utáni interception. Nem fogsz megnyerni egy meccset, ha olyanokat hibázol, mint ezek. Elismerés illeti őket, amiért csináltak néhány igazán jó dolgot."

A védelem a legtöbb esetben nyertes formában játszott, a Denver-t 194 yardon és 11 first down-on tartották. A Broncos egyetlen támadó TD, ami az utolsó csepp volt a pohárban, egy 4 yardos "drive"-ból született, miután Newton elvesztette a labdát négy perccel a vége előtt.

Ez volt az a játék, ami végül döntött.

"Ők nem hibáztak, mi hibáztunk." mondta a defensive end Kony Ealy. "Nyilvánvaló, hogy ez eredményezte a vereséget."

Ealy úgy nevezte ezt a vereséget, mint egy "bukkanó az úton" és elszántságát lehet alapozni arra a tényre, hogy a vasárnapi kudarc, nem számít, milyen nehéz is lenyelni, nem jelenti azt, hogy a Panthers-nek nem volt egy csodálatos szezonja és hogy nem egy fényes jövő előtt áll.

"Sok értékes dolog volt ebben a szezonban." mondta a linebacker Luke Kuechly. "De a végén meg akarod nyerni a Super Bowl-t."

A Super Bowl előtti interjúk során a Saints irányítóját, Drew Brees-t megkérdezték, mit gondol, ki fogja megnyeri a meccset. Először úgy tűnt, tesz egy kísérlet arra, hogy politikailag korrekt legyen, de valójában ez a legjobb módja annak, hogy összegezzük, milyen kiszámíthatatlan néha a labda pattogása.

Brees nem nevezte meg a győztes, de azt mondta, ha a csapatok tízszer játszanának egymás ellen, a Panthers nyolcszor nyerne. De természetesen csak egyszer játszanak.

"Már beszéltünk arról, hogy fel kell jutni a hegycsúcsra. Fent vagyunk a hegy tetején, de nem vagyunk a csúcson." mondta Rivera. "Ma jobban játszottak, mint mi és ezért nyerték meg a meccset."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

myrtlebeachonline.com