Az Eagles elküldte Riley Cooper-t

A Philadelphia Eagles tegnap bejelentette, hogy elküldte wide receiverét Riley Cooper-t. Az elkapó távozásának fő okát anyagi okokkal lehet magyarázni de tavaly nyáron a rasszista kijelentései miatt problémák voltak vele kapcsolatban.

Riley 2014-ben ötéves, 22.5 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött az Eagles-el. A szerződés 8 millió dollárt tartalmazott. A hosszabbítás teljesen érthető volt a jól sikerült 2013-as szezonja miatt (835 elkapott yard) de az utolsó két szezonja már nem sikerült ilyen jól.

Két éve 577, tavaly pedig 327 elkapott yardot szerzett. Az új vezetés a visszaeső teljesítmény (és valószínűleg a tavalyi problémák) miatt megvált tőle annak ellenére, hogy még hároméves szerződéssel rendelkezett.

Riley idén 5.3 millió, jövőre 5.05 millió és két év múlva 5.55 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Az elküldésével idén 2.9, összesen pedig 11.1 millió dollár szabadul fel a fizetési sapkából.

Az Eagles az elkapó távozásával a Jordan Matthews, Nelson Agholor, Josh Huff trióval a fedélzeten vág neki az évnek. A piacról és/vagy a Draftról biztosan várható érkező a posztra.

(nfl.com, Fotó: offtherecordsports.com)