A Pro Football Focus O-line rangsora

A PFF igen nagy alapossággal vizsgálta meg a liga csapatainak támadó falait. Ennek a hozományaként a Buccaneers egységét a 23. helyre sorolták.

Ez a valóság. Persze a valóság azoknak való, akik nem bírják a piát, úgy hogy mi csak nyugodjunk meg szépen, igenis volt kézzelfogható javulás a tavalyi förtelemhez képest! Egyébként ezt a PFF is megjegyzi. Mármint, hogy két újonccal a soraiban, elveszítve kezdő jobb oldali tackle-jét, az egység ehhez mérten azért jó évet zárt.

20. helyre sorolták egyébként a falat mind a passz védelemben, mind a futás blokkolásban. Ami nagyon lehúzza a teljesítményt, az a szabálytalanságok körében mutatkozik. Ezek terén utolsó előttiek voltak Mankinsék.

Az gondolom nem okoz hatalmas meglepetést, hogy az első helyre a Dallas Cowboys falát hozták ki, s talán az sem, hogy a sérülésektől tizedelt San Diego Chargers O-line lett az utolsó.

Ami azonban érdekessé teszi még ezt a rangsort a Bucs számára az az, hogy a többi NFC South franchise egysége szépen felsorakozik a Dallas mögé a második, harmadik és negyedik helyre. Vagyis mindhárom csoportellenfél támadófala top 5-ben végzett.

A második helyre sorolták a Panthers falát, a harmadikra a Saints egységét, míg a negyedik a Falcons ötöse. Mindegyik egység top 10-es mind passz védelemben és futás blokkolásban is. A Falcons fala pedig a szabálytalanságok terén is jól vizsgázott, itt a harmadik lett.

Van tehát hová fejlődni, hisz ezek szerint nem csak top irányítók ellen kell küzdenünk a csoportban, hanem top támadófalak ellen is! Ez a tény pedig tovább növeli egy “igazi” pass rusher beszerzésének szükségességét. Mert ha a Broncos idei példájából okulunk, akkor azt is látjuk, hogy aki az ellenfélre nyomást tud helyezni, az a vitrinbe serleget tud helyezni!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com