A Cowboys-nak meg kell találnia Tony Romo helyettesét

A Dallas Cowboys vezetőedzőjét Jason Garrett-et a Scouting Combine-on adott interjúja során természetesen megkérdezték irányítójáról, Tony Romo-ról is. A tavalyi szezon bebizonyította, hogy a Cowboys megfelelő tartalékirányító nélkül nem vághat neki az idei szezonnak.

Romo irányítása mellett a Cowboys 3-1-es mérleget ért el de nélküle csak szenvedett a csapat. Sokan támadták a magas fizetése és "playofftalansága" miatt de a tavalyi szezon megmutatta, hogy nagyon is megéri a neki kifizetett összeget.

Irányítót alapvetően be tudnának szerezni a szabadügynökpiacról is de ott nem lesz igazán minőségi játékos. Közepes free agent-el semmi se változna, ugyanaz lenne a helyzet mint tavaly. Így a Drafton kell kihúzni valakit és Garrett a tegnapi nyilatkozatával tulajdonképpen megerősítette, hogy Romo helyettese az idei játékosbörzéről fog kikerülni.

"Természetesen szükségünk van egy fiatal játékosra akit felkészíthetünk rá, hogy egy bizonyos ponton majd átvegye Tomo Romo szerepét. Az első, a második vagy a harmadik körben is kiválaszthatjuk. Ezt nem tudom. Ki kell értékelnünk ezeket a játékosokat és meg kell határozni, hogy kik érdekelnek minket az adott posztok mindegyikén." - nyilatkozta Garrett.

A Cowboys mindenhatója Jerry Jones az egy hónappal ezelőtti Senior Bowl-on lenyilatkozta, hogy a Cowboys-nak nem kell mindenáron irányítót draftolnia az idei évben de azért neki se higgyünk el mindent.

A Cowboys az első kör negyedik pickjét birtokolja így esélyük lehet a North Dakota State-es Carson Wentz vagy a Cal-os Jared Goff megszerzésére is. A második napon pedig elvileg elérhető lesz a Penn State-es Christian Hackenberg, az Ohio State-es Cardale Jones vagy a Mississippi State-es Dak Prescott is.

(nfl.com, Fotó: dallascowboys.com, bloggingtheboys.com)