Tom Brady kétéves hosszabbítást kötött a Patriots-al

Tom Brady októberben kijelentette, hogy még 10 évig akar játszani az NFL-ben.

Ez egy kicsit sokknak tűnik de a New England Patriots irányítója most már biztosan profi szerződéssel rendelkezik a következő négy szezonra.

Az ESPN és az NFL Media munkatársa, Albert Breer a mai napon bejelentette, hogy a Patriots vezetőségének sikerült megállapodásra jutnia Brady-vel és az irányító így 2019 végéig a csapat játékosa marad.

Brady augusztusban betölti a 39. életévét így a mostani hosszabbítással 42 éves koráig a Patriots játékosa lehet. A következő kérdés az, hogy meddig lesz Bill Belichick a csapat vezetőedzője mert a páros neve összeforrt az elmúlt másfél évtizedben.

Az irányító szerződéshosszabbításának részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Annyi biztos, hogy a korábbi szerződés értelmében 15 millió dollárt foglal el az idei és 16 millió dollárt a következő évi fizetési sapkában.

A hasonló hosszabbítások fő célja az szokott lenni, hogy a közeljövő terheit lecsökkentsék. Ennek persze megvan az a hátránya, hogy a felszabaduló összegeket rá kell terhelni a "távoli" fizetési sapkára. Nem lenne hatalmas meglepetés ha rövid időn belül a szerződés átstruktúrálásról számolnának be a médiában.

(nfl.com, Fotó: wavy.com)