Öt trade ami felkavarná az állóvizet

0ap3000000649730.jpgJelenleg félúton vagyunk a szabadügynkpiac nyitása és az idei Draft között. A legnagyobb nevű játékosok és rengeteg "kiegészítőember" is megtalálta mára az új csapatát azonban a vezetők jelenleg is a csapatuk megerősítésén dolgoznak.

Az idei Draftra jelentkező játékosokat nagyítóval vizsgálják, hogy megtalálják a csapatuk számára legmegfelelőbb játékosokat. A hó végi játékosbörzéig azonban csak trade-el tudnak minőségi játékost szerezni. Az nfl.com összeszedte azt az öt tradet aminek van valóságalapja és igen nagyot szólna.

1, Muhammad Wilkerson, New York Jets --> Oakland Raiders, idei második körös Draft és a nose tackle Justin Ellis

A Jets márciusban franchise taget adott a legjobb lejáró szerződésű játékosának de a jelek szerint már megbánták a döntésüket. Wilkerson a legjobb defensive endek közé tartozik így teljesen érthető volt a tag de a 15.7 millió dollár túlságosan nagy terhet jelent a Jets fizetési sapkájára nézve. A hírek szerint Mike Maccagnan general manager most megpróbálja kiárulni a védőfalemberét.

A Raiders egy kézenfekvő választás lenne mert a csapatnak szüksége van defensive endre. Márciusban behúzták Kelechi Osemele-t, Bruce Irvin-t és Sean Smith-t amivel sikerült orvosolniuk a guard, linebacker és cornerback problémákat de Wilkerson-al hatalmasat javulhatna a front seven.

A csoportot az utóbbi időben uraló Denver Broncos inkább gyengült mint erősödött az idei offseasonban így a riválisoknak mindent be kell dobni azért, hogy idén megelőzzék a Super Bowl címvédőjét.

2, Mike Glennon, Tampa Bay Buccaneers --> New York Jets idei közepes körös Draft pick

Ryan Fitzpatrick-el még mindig nem sikerült egyezségre jutni mert a Jets vezetősége (teljesen érthető módon) sokallja a veterán irányító által kért összeget. Jelenleg Geno Smith számít a csapat kezdőirányítójának, Bryce Petty a tartaléknak így a vezetőség az irányítósor megerősítésén dolgozik.

Josh McCown és Brian Hoyer a jelöltjük de náluk nagyobb erősítést jelentene Mike Glennon megszerzése. Glennon tulajdonképpen feláldozhatóvá vált Jameis Winston érkezét követően. A fiatal irányító igen jó újonc szezont produkált és a jelen állás szerint csak sérülés esetén veszítheti el a kezdő posztját.

A Bucs-nál nincs szükség rá de a Jets-nél kezdő lehetne a következő szezonban. A csapattal összehozott hármasból messze Ő tűnik a legjobb választásnak és egy negyedik, ötödik körös pick nem is lenne olyan nagy ár érte.

3, Colin Kaepernick, San Francisco 49ers --> Denver Broncos, az idei 94. Draft pick

Ez a történet már egy hónapja húzódik. Peyton Manning visszavonult és John Elway nem akart versenyezni a Houston Texans-al a Brock Osweilernek tett ajánlatával. A harmadik számú irányító mellé megszerezték a korábbi elsőkörös, de a tavalyi évet Sam Bradford cseréjeként töltő Mark Sanchez-t.

A helyzet egyszerűnek tűnik de mégsem. Kaepernick menne és a Broncosnak irányító kell. Korábban a Browns és a Jets is érdeklődött iránta de Ők mára már kiszálltak a versenyből. A jelek szerint Elway egyedül maradt az irányítóért folytatott "versenyben".

Az üzlet legnagyobb problémáját a játékos fizetése illetve az értéke jelenti. A Broncos harmadik (inkább negyedik) körös pickben gondolkodik míg a 49ers második körös picket akar az irányítójáért.

4, Pierre Garcon, Washington Redskins --> Atlanta Falcons jövő évi ötödik körös pick

A Redskins elkapója szerződésének utolsó évébe lép amelyben 10.2 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Scot McCloughan general manager csökkenteni szeretné ezt az összeget. Ennek egyik módja a hosszabbítás lenne és akkor az idei összeg egy részét rá lehet terhelni a jövőbeli fizetési sapkákra. Az összeget az elkapó elküldésével is lecsökkenthetik mert csak 2.2 millió dollár maradna utána.

Ha meg akarnak tőle szabadulni akkor kézenfekvő lenne a játékos eltradelése mert ugyanúgy 2.2 millió dollár halott összeg maradna utána de a csapat gazdagodna egy jövőbeli Draft pickel.

Trade partnernek pedig ideálisnak tűnik a Falcons mert Garcon legjobb szezonját 2013-ban futotta amikor Kyle Shanahan volt a Redskins offensive koordinátora. Roddy White helyére egy zsák pénzért megszerezték Mohamed Sanu-t de sokkal veszélyesebb offense lehetne a Julio Jones - Garcon elkapópárossal felálló egység.

5, Jamaal Charles, Kansas City Chiefs --> Indianapolis Colts jövő évi második körös pick

Charles a Chiefs egyik legjobb játékosa de a tavalyi szezonban szinte megmagyarázhatatlan dolog történt. Sérülés miatt véget ért a szezonja és ezt követően a csapat beindult és megállíthatatlan volt az alapszakasz hátralevő részében.

Jó sorozatot zártak nélküle, Charcandrick West-el és Spencer Ware-el hosszabbított a csapat, 30 éves lesz az év végén és túl van két komoly térdműtéten. Lehet, hgy mindkét fél számára jót tenne a váltás. A Colts futójátéka finoman szólva sem volt túl jó az utóbbi két évben így rájuk fér az erősítés.

Ezen tavaly Frank Gore megszerzésével próbáltak javítani de a 49ers korábbi running backjének teljesítménye elmaradt az elvárásoktól. Ha Charles nem kell a Chiefs-nek akkor a hátralevő kétéves szerződéséből egyetlen cent halott összeg nélkül kiszállhatnak és a Colts a második körös pick ellenére is pozitívan jönne ki az üzletből.

(nfl.com, Fotó: twitter.com/facebook.com, endzonescore.com, thesportsfanjournal.com, inkonindy.com)