Megölték Will Smith-t

Tegnap este tragikus körülmények között életét vesztette a New Orleans Saints korábbi defensive endje Will Smith.

Smith tegnap éjjel, helyi idő szerint fél 12-kor New Orleansban autózott a terepjárójával mikor hátulról egy Hummer belement az autójába. Az ütközés hatására Smith autója belement az előtte haladó autóba.

Az ütközésben senki sem sérült meg de Smith szóváltásba keveredett a Hummer vezetőjével aki fegyvert rántott és leadott 6-8 lövést. Smith a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő feleségét két láblövés miatt kórházba szállították.

Az eset nagyon gyorsan lezajlott. Az ütközés hangjára többen is kimentek az utcára de mire a többségük kiért már hallották is a lövéseket. A beszámolók szerint a mentők érkezésekor Smith még a kormányra borulva feküdt. A hírek szerint ideje se volt kiszállni az autójából.

A 30 éves elkövetőt azóta már el is fogta a rendőrség. A hírek szerint megtalálták nála a gyilkos fegyvert.

Egy órával a halála előtt Smith étteremben volt. Az estéről képet is posztolt amelyen Pierre Thomas és (mint utólag kiderült) egy visszavonult rendőr társaságában látható.

A helyszíni fotókon látszik Thomas de ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy a lövöldözéskor is a helyszínen lett volna. Egyes hírek szerint a lövöldözés után ment Smith autójához.

Smith-t a 2004-es Draft első körének 18. helyén választotta ki a Saints. 139 mérkőzésen lépett pályára, 459 tacklet, 67.5 sacket, 2 interceptiont, 20 kierőszakolt fumblet szerzett és 25 leütött labda fűződik a nevéhez.

Utolsó szezonját térdsérülése miatt sérültlistán töltötte majd a Saints 2014-ben megvált tőle. A Patriots szerződtette, de nem élte túl a végső keretszűkítést. 2006-ban beválasztották a Pro Bowl-ra és 2010-ben megnyerte csapatával a Super Bowl-t.

Will Smith 34 éves volt.

(nfl.com, Fotó: neworleanssaints.com, wydailynews.com, neogaf.com)