Milyen posztokra válasszanak a Drafton: Pittsburgh Steelers

maxresdefault_1.jpgA tavalyi szezonban AFC Főcsoport Elődöntőt játszott a csapat így elvben megfelelő alapanyag áll a csapat rendelkezésére, hogy sikeresebbek legyenek az idei szezonban. Ez teljesen igaz de azért még bőven van min fejleszteni.

A Steelers-nek lesz két nagy visszatérője és mindkét játékos visszatérése hatalmas segítséget jelent az offense számára.

Le'Veon Bell nagyszerű szezon futott két évvel ezelőtt, az összyardokat tekintve átlépte a 2.200 yardot így hatalmas érvágást jelentett a kiesése. A tavalyi szezonban csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni majd komoly térdsérülést szenvedett. Nincs egyszerű helyzetben mert hátulsó keresztszalag és belső oldalszalag sérülésből tér vissza de ha meg tudja közelíteni a korábbi formáját akkor hatalmas nyereséget jelent a csapata számára.

Lábtörése miatt az egész tavalyi szezont kihagyta a center Maurkice Pouncey. Visszatérésével sokat fog segíteni Ben Roethlisberger-nek és a futójáték minőségén is sokat tud majd javítani. A piacról megszerezték a Denver Broncos korábbi offensive tacklejét Ryan Harris-t amivel versenyhelyzetet teremtettek tackle poszton. Harris simán kezdő lehet az idei szezonban de ehhez le kell győznie a korábbi kezdő Alejandro Villanueva-t.

Az offense hirtelen ránézésre rendben van, guard posztra még elkélne némi erősítés de a támadóegység legnagyobb problémáját Martavis Bryant eltiltása jelenti. Bryant nem léphet pályára az idei szezonban, kiesése miatt pedig nagyobb szerep hárul majd a Sammie Coates, Darrius Heyward-Bey párosra. Az biztos, hogy minimum egy receivert ki fognak majd választani a Drafton.

Steelers
Hosszabbított Érkezett Távozott
G Ramon Foster TE Ladarius Green OT Kelvin Beachum
CB William Gay OT Ryan Harris DT Steve McLendon
WR Darrius Heyward-Bey LB Steven Johnson CB Brandon Boykin
S Robert Golden DE Ricardo Mathews LB Sean Spence
  CB Antwon Blake
RB Jordan Todman

 

A Steelers múltbeli sikerei az erős defensen alapultak de az utóbbi években nem a védelem számított a csapat húzóegységének. A tavalyi szezonban rendben voltak a futójáték megállításában de a passzjáték ellen alaposan meggyűlt a bajuk és ezen az offseasonbeli változtatásokkal sem javítottak.

A secondary jelenti a Steelers defense legnagyobb problémáját. William Gay-el sikerült hosszabbítaniuk de távozott Brandon Boykin és Antwon Blake is. Kérdéses, hogy Cortez Allen egészséges tud maradni egy szezonon keresztül így nagy előrelépést várnak Senquez Golson-tól. Mindent egybevetve hatalmas meglepetést jelentene ha nem cornerbacket húznának az első körben. És ha már secondary akkor a safety posztra is ráfér az erősítés .

A secondary mellett a linebacker soron is van mit javítani. Bud Dupree a jövőbeli Steelers defense egyik kulcsembere lehet de még nagy fejlődésen kell keresztülmennie. Mellette ott van Jarvis Jones aki eddig főként csak csalódást okozott, James Harrison aki már 37 éves és Arthur Moats aki a szakértők véleménye szerint soha sem lesz több kiegészítőjátékosnál.

És végül ott van az irányítóposzt. Persze Big Ben helye megkérdőjelezhetetlen de már csak 3-4 éve van hátra a csúcson így előbb-utóbb meg kell találni a helyettesét. Az biztos, hogy nem Landry Jones lesz a Steelers jövőbeli kezdő QB-ja így fel kell majd valakit építeni, hogy ha eljön az idő akkor átvegye a csapatot.

Legnagyobb hiányposztok: CB, S, OG, OT, OLB
Pickek száma: 8
Draft pick: Kör 1 (25), Kör 2 (58), Kör 3 (89), Kör 4 (123), Kör 6 (220), Kör 7 (229), Kör 7 (246)

Mock draft:
Daniel Jeremiah: Mackensie Alexander, CB, Clemson
Charles Davis: Eli Apple, CB, Ohio State
Bucky Brooks: William Jackson III, CB, Houston
Lance Zierlein: William Jackson III, CB, Houston
Chad Reuter: Mackensie Alexander, CB, Clemson

Akikkel felvették a kapcsolatot:
Jerell Adams, TE, South Carolina
Mackensie Alexander, CB, Clemson
andon Allen, QB, Arkansas
Willie Beavers, OT, Western Michigan
Jatavis Brown, LB, Akron
Artie Burns, CB, Miami (Fla.)
Deon Bush, DB, Miami (Fla.)
Jeremy Cash, DB, Duke
Le'Raven Clark, OT, Texas Tech
Pharoh Cooper, WR, South Carolina
Ken Crawley, CB, Colorado
Sean Davis, CB, Maryland
Javon Hargrave, DT, South Carolina State
Jerald Hawkins, OT, LSU
William Jackson III, CB, Houston
Cory James, LB, Colorado State
Quinton Jefferson, DT, Maryland
Cyrus Jones, CB, Alabama
Karl Joseph, S, West Virginia
Jayron Kearse, S, Clemson
Shaq Lawson, DE, Clemson
Dean Lowry, DE, Northwestern
Curt Maggitt, LB, Tennessee
Dadi Nicolas, DE, Virginia Tech
Robert Nkemdiche, DT, Ole Miss
Rees Odhiambo, OG, Boise State
Dak Prescott, QB, Mississippi State
Elandon Roberts, LB, Houston
Justin Simmons, S, Boston College
Darian Thompson, S, Boise State
D.J. White, DB, Georgia Tech

(nfl.com, Fotó: youtube.com)