Brandon Browner visszatér Seattle-be, újra összeáll az eredeti Legion of Boom

Tegnap kiderült, hogy Brandon Browner a mai napon egyéves, 1.75 millió dolláros szerződést ír alá korábbi csapatával a Seattle Seahawks-al. A hírről az NFL Media mindentudója Ian Rapoport számolt be elsőként de most már biztosra lehet venni a cornerback visszatérését így újra összeáll az eredeti Legion of Boom.

A becenév a Seahawks elit secondaryjét jelöli amelynek korábban Browner is a tagja volt. A cornerback Richard Sherman-el, a safety Earl Thomas, Kam Chancellor párossal együtt évekig a liga legjobb passz elleni egysége volt.

A jelenleg 31 éves Browner indult a 2005-ös Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki. Profi pályafutását draftolatlan szabadügynökként a Denver Broncos csapatánál kezdte meg de még az előszezonban sérültlitsára került így nem tudott pályára lépni az újonc szezonjában.

Egy évvel később megváltak tőle és négy évig a Calgary Stampeders játékosa volt. 2011-ben csatlakozott a Seattle Seahawks csapatához. Az első szezonjában pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen és jó teljesítményének köszönhetően bekerült a Pro Bowl keretbe.

Három év alatt 36 mérkőzésen lépett pályára a Seahawks játékosaként és 2014 februárjában megnyerte a Super Bowl-t amin eltiltása nem léphetett pályára. Ezt követően hároméves szerződést kötött a New England Patriots csapatával és zsinórban második évben is megnyerte a nagydöntőt.

A következő szezonban azonban ismét távoznia kellett és csatlakozott a New Orleans Saints csapatához. A Szentek egységében a liga egyik legrosszabb cornerbackje volt és rekordmennyiségű szabálytalanságot követett el.

A tavalyi kudarc után Browner most visszatér korábbi sikerei helyszínére ahol Jeremy Lane-el és DeShawn Shead-el kell majd felvennie a versenyt a kezdőcsapatba kerülésért. Valószínűleg ez lesz Browner utolsó esélye az NFL-ben de egy elit egységben bizonyíthat a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com)