Laremy Tunsil a Draft legnagyobb vesztese (videó)

Hajnalban lezajlott a Draft első köre és a történtek után biztosan kijelenthető, hogy az Ole Miss offensive tackleje Laremy Tunsil lett az idei első nap legnagyobb vesztese. A Los Angeles Rams trade előtt mindenki biztosra vette, hogy Tunsil lesz az idei 1/1-es és egyáltalán nem tűnt túlzásnak mert szinte csak és kizárólag a múlt legnagyobb játékosaihoz hasonlították a képességei alapján.

De jött a Rams majd az Eagles trade és így Tunsil már csak a harmadik helyre tűnt jónak. Ez teljesen hihető volt de akkor bekövetkezett az amire senki se számított a Draft kezdetéit. Kikerült egy videó az internetre ami teljesen átírta az első kör forgatókönyvét.

Sok szakértő a San Diego Chargers mellé tette Tunsil-t de Ők Joey Bosa-t választották. Ez nem keltett akkora szenzációt mondván a támadófal helyett a védőfalat akarták erősíteni. A hatodik helyen jött a Baltimore Ravens akik offensive tackle mellett döntöttek de Ronnie Stanley volt a választásuk. Ez még mindig magyarázható volt, hogy Őt jobban feltérképezték mert nem hitték, hogy Tunsil elérhető lesz.

A hetedik helyen a San Francisco 49ers csapata választott. Előzetesen sokan OT-t raktak melléjük de Ők defensive endet választottak. Kicsit meglepő volt de hát más posztra akartak választani, ez van, Ők tudják. A nyolcadik helyre, egy tradeel feljött a Titans és az offensive tackle Jack Conklin-t választották. Na ez volt az a pillanatot amikor mindenki megzavarodott és senki se értette, hogy mi baj van Tunsil-al.

Igen hamar kiderült, hogy percekkel a Draft előtt előkerült egy videó amelyen Tunsil egy gázálarccal a fején füvezett. A videó Tunsil saját Twitter oldalára került fel és öt percen belül eltávolították de addigra már mindenki megszerezte magának a felvételt.

Tunsil Twitter fiókját feltörték és ezt az első pillanattól kezdve ki lehetett jelenteni mert elképzelhetetlen, hogy valaki ilyen öngyilkos stratégiába kezdjen a Draft napján. A videó ismeretében persze már érthető volt Tunsil zuhanása és ezen a ponton már az lett a kérdés, hogy ki meri majd bevállalni a falembert.

Végül a Miami Dolphins bevállalta Tunsil-t így elkelt az első kör 13. helyén. Összehasonlításképpen a tavalyi harmadik választott Dante Fowler 23.4 millió dolláros, míg a 13. helyen kiválasztott Andrus Peat 11.4 millió dolláros szerződést kötött négy évre.

"Évekkel ezelőtt történt és hibát követtem el. Hálás vagyok a Miami Dolphins-nak, hogy kiválasztottak. Nem tudom ki volt az nem akarok vádaskodni" - nyilatkozta Tunsil a kiválasztását követően. Továbbá elárulta, hogy ki fogja deríteni ki felelős a videó nyilvánosságra kerüléséért.

Tunsil nem bukott el egyetlen drogteszten se de már kapcsolatba hozták a fűvel. Csapattársa a defensive tackle Robert Nkemdiche decemberben egy buli közben kiesett egy Atlanta-i szállodai szoba ablakán. A szobában füvet is találtak és a védő finoman utalt rá, hogy Tunsil-é volt az anyag csak Ő vitte el a balhét.

Tunsil végül megnyugodhatott mert végül is elkelt az első kör első felében de "újabb támadás érte". A sajtótájékoztatója előtt feltörtént az Instagram oldalát és újabb kellemetlen dolog került elő.

tunsil2.jpg

tunsil1.jpg

Az új feltöltéseken egy mobiltelefonos beszélgetés látható amely szerint Tunsil pénzt kért és (elvileg) kapott a csapat egyik edzőjétől. Ezt pedig tiltja az NCAA szabályzata így emiatt is lehetnek még problémái a támadófalembernek.

A Tunsil Draft sztorinak még nincs vége, van egy olyan érzésem, hogy a következő napokban még elég sok dolog ki fog derülni az egész üggyel kapcsolatban. De annyi biztos, hogy a jövőben az összes Draftra készülő játékos meg fogja szüntetni az összes közösségi regisztrációját.

(nfl.com, Fotó: sportsmockery.com, clarionledger.com, sportingnews.com)