50 millió dolláros szerződés a Redskins tight endjének

A Washington Redskins a mai napon bejelentette, hogy ötéves szerződést kötöttek tight endjükkel Jordan Reed-el. A támadó új szerződése 50 millió dollárt jelent a számára.

Nem kis ugrást jelent ez Reed számára ugyanis Őt a 2013-as Draft harmadik körében választotta ki a Redskins így az újonc szerződésének utolsó évében 1.6 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik.

Reed évről évre fejlődött és a tavalyi szezon meghozta a kiugrást. Csapata egyik legjobb támadója és Kirk Cousins egy legbiztosabb célpontja volt.

Egészségesen meghatározhatja az egész támadójátékot és nagy fenyegetést jelent amikor a Redskins beér a red zoneba.

Reed hosszabbításának a legjobban egész biztosan Cousins örül mert az Ő sikeressége is nagyban a tight end jelenlététől fügött.

Cousins statjai amikor Reed pályán volt

421 passzjáték, 7.7 passzolt yard kísérletenként, 24-4 TD-INT, 111.9 passer rating

Cousins statjai Reed nélükül

148 passzjáték, 6.2 passzolt yard kísérletenként, 5-7 TD-INT, 73.3 passer rating

Reed eddigi hároméves pályafutása során 1.916 elkapott yardot és 14 elkapott TD-t szerzett. A tavalyi szezonban franchise tight end rekordot döntött a 952 elkapott yardjával és a 11 elkapott TD-je a második legtöbb amit egy Redskins játékos elért egy alapszakasz alatt.

A Redskins wide receivere DeSean Jackson és Pierre Garcon is szerződésének utolsó évébe lép. Reed új szerződése és Josh Doctson kiválasztása az első körben nagyon rossz hír a páros számára mert nagy valószínűség szerint az egyikük (ha nem mindketten) már nem a Redskins játékosa lesz a 2017-es szezonban.

(nfl.com, Fotó: nflspinzone.com, twitter.com/nfl)