Építs új vagy újítsd fel a stadionodat és Super Bowl-t kapsz

A liga tegnap bejelentette, hogy ki rendezhet Super Bowl-t a következő években. Már korábban is ismert volt, hogy 2017 elején Houstonban a Texans otthonában, 2018 elején pedig Minneapolisban a Minnesota Vikings új stadionjában fogják megrendezni a nagydöntőt.

Tegnap kiderült, hogy a rákövetkező három évben (sorrendben) Atlanta, Miami és Los Angeles városa adhat majd otthont a Super Bowl-nak. A bejelentés fő tanulsága az volt, hogy akkor kapod meg a döntő rendezésének jogát ha rengeteg pénzt elköltesz a stadionodra.

A sorból kilóg a Houston Texans stadionja mert a létesítményt nem újítják fel (látványosan) de mivel csak 2002-ben nyitották meg így a döntéshozók valószínűleg nem sok kivetnivalót találtak benne.

A Minnesota Vikings az idei szezonban fog beköltözni új otthonába a U.S. Bank Stadiumba és a döntéshozók annyira magabiztosak voltak az új létesítménnyel kapcsolatban, hogy már korábban odaítélték a rendezés jogát.

A tegnap bejelentett három új rendező közül Atlanta városa új stadiont épít a Falcons-al míg Los Angelesben (Inglewoodban-ban) fel fogják húzni a városba visszatérő Rams csapatának új stadionját. A stadiont 2019-ben fogja birtokba venni a csapat.

A Dolphins otthona nevet vált mert az év elején lejárt a nevet birtokló céggel kötött szerződés de a stadion ettől független alapos átalakításon fog keresztülmenni a következő években.

A következő házigazdákat elnézve valóban az a tanulság, hogy csak akkor fogod megkapni a Super Bowl-t ha új stadiont építesz vagy alaposan felújítod a meglevőt.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)

Címkék: playoff