Három kérdés a Panthersnál: Elkapók

Wide receiver Preview:

Egy térdsérülés véget vetett Kelvin Benjamin 2015-ös szezonjának, még mielőtt elkezdődött és mindenki arra vár, hogy láthassa a Carolina No. 1 elkapóját újra akcióban.

A veterán Ted Ginn Jr. visszatér, miután vezette a csapatot 10 touchdown elkapással - ami egyszerűen a leghatékonyabb év volt pályafutása során. A fiatal Devin Funchess és Philly Brown értékes játékosok voltak 2015-ben és úgy tűnik, hogy egyre jobbak.

Három kérdés

1. Hogyan fog Benjamin visszatérése hatni az offense-re?

Benjamin visszatérése az NFL legtöbb pontot szerző offense-ébe a Panthers-nek okot ad arra, hogy bizakodva várják az új szezont. De érdemes lesz figyelni, hogy a sok tehetséges darab hogy áll össze. Kiemelkedően teljesítő újoncként Benjamin volt a fókuszban. 146 alkalommal vették célba, ez 68-al több, mint a Carolina második számú elkapójának. Egy évvel később az offense gyarapodott az irányító Cam Newton hatékony teljesítményével. Benjamin egy tehetséges playmaker, aki garantáltan sokszor lesz célpont, de Newton tudja, hogy vannak mások is, akikre lehet számítani.

2. Mennyivel lesz jobb Funchess?

Funchess újonc felemelkedése (öt TD az utolsó kilenc meccsen) a tavaszi edzéseken is látszott és nagyobb szerepre számíthat a második évében. Tisztán látszik, hogy Funchess gyorsabban és magabiztosabban játszik. Benjamin mellett játszva sok kedvező matchup részese lehet és így a Panthers-nek két fizikálisan impozáns célpontja lehet elkapó poszton.

3. Kit fognak elküldeni?

A Carolina a 2015-ös szezont öt elkapóval kezdte az 53 fős keretben. Ugyanezt a számot elérni kihívás lesz 2016-ban. Benjamin, Funchess, Ginn és Brown mellett több érdekes jelölt szeretne egy helyet a csapatban. Ott van Stephen Hill, aki szépen fejlődött, mielőtt egész évre kidőlt egy térdsérülés miatt a tavalyi edzőtáborban. Ott van Kevin Norwood, akit a Carolina egy trade után szerzett a Seattle csapatától a tavalyi előszezon végén. Ott van Brenton Bersin, a következetes elkapó, aki ismeri a rendszert kívül és belül egyaránt. Ott van Damiere Byrd, a villámgyors játékos, aki lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő idén tavasszal, miután az elmúlt évet a gyakorló csapatban töltötte. És ne felejtsük el az új arcokat, mint az újonc Keyarris Garrett, akit a Panthers mint draftolatlan szabadügynök igazolt. Ha azt mondjuk, hogy nagy lesz a verseny Spartanburg-ban, az nem kifejezés.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu