114 millió dolláros szerződésével Von Miller lett a liga történetének legjobban fizetett védőjátékosa

Hosszas tárgyalássorozat végén pénteken végre megszületett az egyezség Von Miller és a Denver Broncos között. A felek aláírták a linebacker szerződéshosszabbítását és megérte a várakozás mert mindkét fél számára előnyös megállapodás született.

Miller a liga történetének legjobban fizetett védőjátékosa lett és megkapta a magas garantált összeget is. John Elway pedig ismét megcsinálta és sikerült egy igen csapatbarát szerződéssel megtartania az egyik legjobb játékosát.

Miller hatéves, 114.5 millió dolláros szerződést kötött a csapatával amely 70 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Miller 17 millió dollár aláírási bónuszt kap, 2 millió dolláros garantált alapfizetést és 6 millió dolláros kerettagsági bónuszt kap az idei szezonra.

"Ez az amit igazán szerettem volna, azaz hogy a Denver Broncos játékosa maradhassak. Nagyra értékelem és nagyon hálás vagyok a lehetőségért." - szerepelt Miller közleményében.

vonmiller_base.jpg

Ez azt jelenti, hogy az szerződés aláírását követően pár héten belül 25 millió dollár fog megjelenni a játékos bankszámláján. A szerződés felépítése miatt a jövő szezonban 17 millió dolláros alapfizetést kap Miller amely teljes egészében garantáltnak minősül.

A védő alapfizetése 2018-ban 19 millió dollár lesz ami teljesen garantálttá válik ha a linebacker márciusban a csapat játékosa lesz. Ez az év fordulópontot jelent a játékos szerződésében mert ha Miller rosszul kezd akkor a Broncos itt ki tud hátrálni a szerződésből.

von_miller_cut.jpg

Minden adott a felek számára, ha Miller jól játszik akkor az első három évben a 70 millió dollár garantált részből 61 millió dollár a bankszámláján lesz. Ha nem akkor elküldik ami jelentős halott összeget jelent de a teljes összegből 71,5 millió dollárt megspórolnak.

Miller szerződésének garantált összege az idei 17 milliós aláírási bónuszból, 2 milliós alapfizetésből, 6 milliós kerettagsági bónuszból, a jövő évi 17 milliós alapfizetésből, a 2018-as 19 milliós alapfizetésből (adott év márciusában válik garantálttá) és a 2019-es 9 milliós összegből (17.5 millióból 9 millió a sérülés esetén garantált összeg) tevődik össze.

"A jövőben azt várjuk, hogy Von ne csak a pályán legyen vezér hanem hogy az egész csapat felelősségteljes vezére legyen." - nyilatkozta Elway.

Miller a 2020-as szezon előtt betölti 31. életévét és a szerződés az utolsó két évben már nem tartalmaz garantált összeget. 2020-ban csak a mostani aláírási bónusz időarányos része jelenik meg így az utolsó két évben az elküdésével 36 millió dollárt megspórolhat a Broncos úgy, hogy csak 3.4 millió dollár halott összeg maradna utána.

(nfl.com, Fotó: milehighreport.com, facebook.com, overthecap.com, overthecap.com)