Kirk Cousins visszautasította az évi 16 millió dolláros szerződést

Péntek este lejárt a franchise taggel ellátott játékosok hosszútávú szerződtetésének határideje így akikkel nem sikerült egyezségre jutni azoknak taggel kell végigjátszaniuk az idei szezont.

A Washington Redskins játékosa Kirk Cousins sem kapta meg a hosszútávú szerződését. A határidő lejárta után kiderült, hogy a Redskins megpróbált hosszabbítani az irányítóval aki a fizetés miatt visszautasította a szerződést.

Cousins a tavalyi szezonig tartaléknak számított de a felkészülés során legyőzte Robert Griffin III-t így szeptemberben már kezdő volt. Kezdett az összes alapszakasz mérkőzésen és rájátszásba vezette a csapatát.

RG3 korábban lehívott opciós ötödik évét felbontotta a Redskins és franchise taget adott Cousins-nak. Az irányítókra érvényes franchise tag értelmében (ha aláírja) 19.95 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A hírek szerint azonban a Redskins egy olyan szerződést tett le Cousins elé amely évi 16 millió dollárt hozott volna neki. Az időtartam nem ismert de a hírek szerint a szerződés 24 millió dollár garantált keresetet tartalmazott.

Ha Cousins elfogadja a szerződést akkor az évi átlagos keresetet tekintve Andy Dalton-al került volna egy szintre és a 21. legjobb irányítószerződéssel rendelkezne. Az irányító jelenleg arra játszik, hogy egy jó szezon után még jobb szerződést kapjon jövőre.

A tag kiosztásának pillanatában biztos volt, hogy a Redskins nem akar minden követ megmozgatni Cousins hosszútávú megtartásáért mert egyetlen teljes és jól sikerült szezon után igencsak rizikós lenne egy sokéves, 100 millió dolláros szerződést aláírni.

RG3 újonc szezonja után is kikiáltották a Redskins új franchise irányítóját és márciusban Ők örültek a legjobban, hogy sikerült megszabadulniuk a korábbi Top Draft pickjüktől.

A csapat jelenleg sokkal jobban jár a franchise taggel mert az idei szezon után még több információ áll majd a rendelkezésükre és nyertek egy évet, hogy kidolgozhassák az irányító hosszútávú szerződését. A csapatnak 4 millió dollárral drágább lesz Cousins az idei szezonban de egy rosszul sikerült szezon után simán megszabadulhatnak tőle.

A másik oldalról nézve meg érthető, hogy Cousins rámegy a nagy pénzre de ez könnyen visszafelé is elsülhet. Az utolsó irányító aki franchise taggel játszott az Drew Brees volt még 2005-ben.

Brees-nek ez nem jött be mert az alapszakasz végén súlyos vállsérülést szenvedett és a csapat egy a vártnál rosszabb szerződést ajánlott fel neki. Ezt Brees visszautasított és távozott. Az, hogy Brees esetében ez balszerencse vagy szerencse volt-e az nézőpont kérdése. A Saints csapatával megnyerte a Super Bowl-t és új állomáshelyén sokkal jobban játszott mint San Diegóban.

Jövőre kiderül (először alá kell írni a taget), hogy mi lesz a Cousins sztori vége.

(nfl.com, Fotó: dcprosportsreport.com, sportsonearth.com, pro32.ap.org)