Az alapszakasz kezdetekor inaktív lenne az idei Draft második pickje

Ha a mai napon játszaná le a Philadelphia Eagles az első idei Cleveland Browns elleni alapszakasz mérkőzését akkor az idei Draft második helyén kiválasztott játékosa csak a csapat harmadik számú irányítójának számítana így inaktív lenne.

Ezt maga az Eagles új vezetőedzője Doug Pederson árulta el. Igen egyértelmű, hogy a fiatal irányító az újoncok edzése és OTA programok során nem győzte meg az edzőjét aki jelenleg egyértelműen Sam Bradford és Chase Daniel páros mellett teszi le a voksát.

"Eddig egy tipikus harmadik számú irányító. Jelenleg nehéz megmondani, hogy mi vár ránk a jövőben de ha ezen a héten kellene pályára lépni akkor Carson lenne az utolsó. Ő lenne a harmadik számú irányító. Inaktív lenne. Ezen az úton megyünk tovább. Természetesen a sérülések és a mérkőzések alakulása során a dolgok változnak de a harmadik számú irányítónak nincs semmi dolga a mérkőzések napján." - nyilatkozta az Eagles vezetőedzője.

Az új HC ezel kijelentette, hogy a Bradford - Daniel páros utcahosszal vezet az irányítók versenyében.Ez nem meglepő hiszen a front office igen súlyos milliókat elköltött a két irányító szerződésére azonban mindezt a Wentz pick előtt tette meg.

Már az is érhetetlen volt, hogy a Bradford hosszabbítás és Chase Daniel megszerzése után igen komoly áldozatot hoztak Wentz megszerzéséért de Pederson mostani nyilatkozata után kiderült, hogy teljes fejetlenség uralkodik az Eagles vezetőségében.

Az Eagles Wentz megszerzéséért átadta az idei első, harmadik, negyedik, a jövő évi első és a 2018-as második körös pickjét a választást birtokló Cleveland Browns csapatának. Cserébe megkapta a Browns idei második választását és a jövő évi negyedik körös pickjét.

Más részről viszont igaza van Pederson-nak mert a Draft előtt a szakértők többsége problémának értékelte, hogy Wentz a második vonalból érkezik az NFL-be így nagyon sok időre lesz szüksége mire felveszi az NFL ritmusát.

Pederson nem mindegyik irányítójával szemben ennyire negatív ugyanis szinte az egekig magasztalta Bradford-ot. Elmondása szerint az idei 10 OTA edzés során olyan dolgokat látott Bradford-ban mint Brett Favre-ban és Dan Marino-ban. Az edző játékos pályafutása során a két irányítólegenda tartalékja volt így közelről ismerte Őket de azt  nem árulta el, hogy az irányítója miben emlékezteti Őt a Hall of Fame játékosokhoz.

Mindent egybevetve kevés esély mutatkozik rá, hogy Wentz az újonc szezonjában pályára léphet alapszakasz mérkőzésen. Persze a sérüléseket senki se látja előre és egy gyenge teljesítmény esetén is minden megváltozhat. Egy 0-3-as rajt esetén még pályára is léphet a fiatal irányító de az Eagles a liga 26. legkönnyebb sorsolásával rendelkezik az idei szezonban ami Bradford (és Daniel) mellett szól.

(nfl.com, Fotó: philadelphiaeagles.com, phillymag.com, fxtribune.com)