Phil Loadholt visszavonult

Amit korábban csak valószínűsítettek, az pár napja már hivatalos. A Vikings vezetősége a játékossal történt találkozó után Reserve/Retired List-re tette a csapat jobb oldali tacklejét.

Phil Loadholtot 2009-ben draftolta a Vikings a második körben (összességében az 59. helyen). Újonc évében 15 alapszakasz mérkőzésen volt kezdő, valamint 2 rájátszás meccsen is. A szezon végén beválasztották az Év Újonc Csapatába. Karrierje során 89 mérkőzésen kezdett a Vikingsban, ezzel a klub örökranglistáján a 9. helyen áll.

Első komolyabb sérülését 2014.november 23.-án a Packers elleni mérkőzés utolsó negyedében szerezte, elszakadt a mellizma, és a szezon további meccsein már nem léphetett pályára. A 2015-ös előszezonra felépült sérüléséből, viszont a preseason második mérkőzésén, ismételten megsérült, ekkor elszakadt az Achilles-ína, ami miatt a teljes 2015-ös szeont ki kellett hagynia.

Az idei szezonnak nagy reményekkel vágott neki. Május elején még a fizetés csökkentésbe is belement, május végén pedig még azt nyilatkozta, hogy teljesen egészséges, és várja a visszatérést. A mai napon viszont robbant a bomba. 7 szezon után kénytelen befejezni karrierjét. A bejelentését ezekkel a szavakkal fejezte be: “Mindig is imádni fogom a játékot, és a lehetőséget, hogy azt csinálhatom amiről hét éves korom óta álmodtam, de a testem azt mondja, hogy ideje szögre akasztani a cipőt.”

Hiányozni fog a csapatból, mert amikor egészséges volt, nagy erőssége volt a támadófalunknak, hiánya meg is látszott a tavalyi szezonban.

Jó egészséget és sok sikert kívánunk neki a football utáni életben.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: tulsaworld.com