Vikings Edzőtábor 2016 előretekintő – RB

Folytatjuk az Edzőtábor előretekintést, most a futók következnek.

Ezen a poszton jól állunk, sőt talán nem túlzok, ha kijelentem mi állunk a legjobban. Stabil és remek első számú futó, kellően erős és gyors csere, így épül fel a Minnesota Vikings futó szekciója.

Nem vitás, hogy a csapat és persze a liga legjobb futója Adrian Peterson. A futóknál már idősnek számító Peterson továbbra sem mutatja annak a jelét, hogy visszafelé tendálna a teljesítménye. A 30 éves játékos tavaly a liga legjobb futója lett 1485 futott és 1707 összyarddal zárta az idény, ráadásul a csapatból a legtöbb TD-t is szerezte. A 4.5 yardos futási átlag igazán elfogadható, amit elmúlt szezonban is tudott hozni. Szinte hibátlan a teljesítménye, de sajnos van egy dolog, amin változtatnia kéne. Ez a labdavesztés. Tavaly 7 alkalommal ejtette el a labdát és csak a szerencsén és persze a rögtön reagáló Vikings játékoson múlott, hogy ebből csak 3 került végül azonnal az ellenfélhez. Nagyon kell majd tőle a jó teljesítmény az előttünk álló szezonban is, mert bár Teddy kapott pár megbízható célpontot, még mindig futásközpontú csapat vagyunk és ez Peterson kiemelkedő teljesítményének folyamatos jelenlétéig így is maradhat.

Persze nem csak első számú futója van a csapatnak, aki megbízható. Itt van Jerick McKinnon, aki a jövő nagy reménysége. Harmadik idényét kezdi a még csak  éves játékos és bizakodóak vagyunk vele kapcsolatban. Peterson mögött természetesen vagy nem természetesen nem sok esélye van tartalmasabb időt a pályán töltenie, de amikor lehetőséget kap él vele. Tavaly már a jég is megtört, hiszen a 16. játékhéten megszerezte első futott TD-jét a profik közt, ráadásul rögtön duplázott is. A kemény munka kifizetődő lesz számára.

Matt Asiata sokáig volt Peterson helyettese, sőt AP eltiltása alatt neki kellett szerepelnie kezdőként. Igazából nem rossz játékos, de arra még senki nem jött rá, hogy kinek a hatalmas kedvence a csapatnál, hogy újra és újra visszahozzák őt. Igaz mindig csak 1 éves szerződést kap a Vikings-től, hosszabb távra vagy nem akarják vagy nem merik szerződtetni. Asiata, mint mondtam nem rossz játékos, de kiemelkedő teljesítményt nem tud nyújtani. Fizikálisan nagyon jó, de ez pontosan az 1-2 yardos futásokra elég. Ezt már valószínű a csapatnál is észlelték, mert csak akkor küldik pályára, ha ilyen szituáció elé állítanak minket.

Természetesen hármukon kívül a Vikings még két játékost tart a keretben futó poszton, mindketten újoncok az NFL-ben. Itt van Jhurell Pressley, aki újonc szabadügynökként érkezett a csapathoz a New Mexico University-ről. Megmondani nem lehet, hogy esetleg kiszorítja-e Asiata-t a keretből, pláne úgy, hogy kedvencként van megtartva, de Pressley jó teljesítménnyel esetleg a tartalékok közt kaphat helyet, így továbbra is a csapat látóterében marad. Igaz, ha több, mint 3 RB-vel vágunk neki a szezonnak (nem elképzelhetetlen), akkor esetleg a special team állandó tagja lehet.

Itt van még C.J. Ham is, aki hazai játékos. Mármint olyan értelemben, hogy Minnesota-ban (Duluth) született. Egyetemre a South Dakota-ban található Augustana-ra járt. Ham-ről úgy tartják jó játékos, csak mivel nem FBS csapatban szerepelt az egyetemen, nem nagyon volt szem előtt. Tény, hogy a Vikings lemondott egy jónak mondott játékosról, hogy helyet csináljon neki 90 fős keretben, majd meglátjuk él-e a lehetőséggel.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: twincities.com