A Chargers közleményt adott ki a Joey Bosa tárgyalásról

Az idei Draft első körének harmadik helyén a San Diego Chargers az évfolyam egyik legígéretesebb defensive endjét, Joey Bosa-t választotta ami remek döntésnek tűnt. Legalábbis a kiválasztáskor mert a fiatal védőfalember azóta igen sok fejtörést okozott a Chargers vezetőségének.

Bosa nem hajlandó elfogadni a felajánlott újonc szerződést mert a hírek szerint elégedetlen annak felépítésével. A védő minél hamarabb minél több garantált összeget zsebre akar vágni mert a sérülés vagy bármilyen más probléma esetén nem biztos, hogy kihúzza a négyéves újonc szerződés végéig.

Ez a hezitálás és pénzhajhászás nem igazán javít a játékos megítélésén. Ráadásul marketing szempontból sem kezelik jól az egész ügyet. Többek között Bosa mama is megszólt az ügyben és véleménye szerint egy Eli Manning-et kellett volna nyomniuk és elpasszolni a Chargers-t.

A csapat vezetősége, valószínűleg a már-már kínossá váló sikertelen tárgyalások miatt közleményt adott ki a Bosa szerződés tárgyalásokkal kapcsolatban.

"Tegnap este átadtuk Joey képviselőinek a legjobb ajánlatunkat amit a mai napon visszautasítottak. Az előterjesztett ajánlatunk hozzájárult volna ahhoz, hogy Joey a szezon mind a 16 alapszakasz mérkőzésén pályára léphessen. Joey a képességeivel az újonc évében is hozzájárulhatna a csapat sikerességéhez de mindezt veszélyezteti ha még több időt az edzőitől távol tölt. Joey távolmaradása nem csak a szezon eleji formáját, hanem az egész szezonbeli teljesítményét negatívan befolyásolhatja." - szerepelt a Chargers nyilatkozatában.

A Chargers közleménye szerint a szerződés tartalmazza a következőket:

- az aláírási bónusz magasabb annál mint amennyit az utóbbi két évben kiválasztott játékosok bármelyike kapott

- Carson Wentz-t leszámítva több pénzt kap az idei évben mint bármelyik másik idén draftolt játékos

- az új kollektív szerződés érvénybe lépése óta Bosa kapná a legmagasabb összegű Chargers újonc szerződést és az első szezonban a csapat első körösei közül legmagasabb százalékos arányban megkapná az aláírási bónuszát

A csapat vezetősége mindemellett kijelentette, hogy a kihagyott idő függvényében módosítani fog az ajánlatán. Természetesen mostantól nem pozitív irányba fognak elmozdulni.

"Át fogjuk alakítani a szerződést ha Joey nem tud pályára lépni mind a 16 alapszakasz mérkőzésen, ha nem tud megfelelő időt eltölteni az edzőpályán illetve ha a játékokat nem tudja begyakorolni az előszezon mérkőzéseken."

Bosa-nak most már tényleg ideje lenne felhagyni a holdout-al. A kollektív szerződés előtt sokan éltek ezzel a lehetőséggel, hogy minél jobb újonc szerződést tudjanak kizsarolni az Őt kiválasztó csapattól. A 2007-es Draft 1/1-es irányítója JaMarcus Russell például csak szeptemberben egyezett meg a Raiders vezetőségével. Megkapta a kívánt szerződést de csak három szezont élt meg a ligában. Nem biztos, hogy ez a követendő út.

(nfl.com, Fotó: sandiegouniontribune.com, boltsfromtheblue.com)