Három játék után megsérült Tony Romo

A Dallas Cowboys irányítója sajnos ott folytatja ahol tavaly abbahagyta. A hajnali Seattle Seahawks elleni mérkőzés elején megsérült Tony Romo háta.

A sérülés rögtön a mérkőzés elején bekövetkezett, az első támadósorozat harmadik játékánál Romo a zseb összeomlásánál feljebb lépett majd a hátulról érkező Cliff Avril rázuhant.

Romo ezt követően hosszú ideig mozdulatlanul a földön feküdt majd önerőből lesétált a pályáról. Pár vizsgálatot követően a pálya szélen szimuláltak snapeket és pár passzt követően játékra jelentkezett és folytatni akarta a mérkőzést de Jason Garrett vezetőedző teljesen érthető módon nem engedte vissza a pályára.

"Teljesen lesokkoltam. Csak az járt a fejemben, Gyerünk Tony, felkelni!" - Jerry Jones őszintének hangzó nyilatkozata.

A mai napon több vizsgálatot, köztük MRI vizsgálatot is el fognak végezni Romo-n de a jelentések szerint nem súlyos az irányító sérülése. A múltját ismerve azonban ez nem sok jót jelent az idei szezonra nézve.

Romo-nak a pályafutása korábbi szakaszában is problémája volt a hátával. Hajnalban pedig nem is olyan durva körülmények között sérült meg és az alapszakaszban jóval nagyobb ütéseket is kellene majd bírnia.

A mostani sérülése miatt a hírek szerint ki fogja hagyni az utolsó előszezon mérkőzést, hogy kezdőként pályára léphessen az alapszakasz első hetében. A hajnali jelenet után azonban teljesen jogosan felmerül a kérdés, hogy meddig fogja bírni az idei szezonban.

Romo kiválása után az előszezon kedvence, Dak Prescott irányította a Cowboys-t és a szenzációs teljesítménnyel bemutatkozó irányító most sem vallott szégyent.

Teljesítménye elmaradt az első két héten látottaktól de finoman szólva is más volt az ellenfél. Prescott 23 passzkísérletéből 17 volt sikeres, 116 passzolt yarddal és 1 passzolt TD-vel fejezte be a Seahawks elleni mérkőzést.

nfl.com, Fotó: foxsports.com