42 millió dollárért hosszabbított a Los Angeles Rams elkapója

A Los Angeles Rams négyéves, 42 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött wide receiverével Tavon Austin-al. Az új szerződés 30 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Austin-t a 2013-as Draft első körének nyolcadik helyén választotta ki a Rams. A csapat márciusban lehívta az elsőkörös választott opciós ötödik évét így a mostani hosszabbítással együtt Austin 2021 végéig rendelkezik profi szerződéssel amelynek maximális összege átlépi az 54 millió dollárt.

"Tavon a 2013-as draftolása óta a támadóegységünk és a speciális egységünk szerves részét képzi. Fontos, hogy a csapat megőrizze azokat a játékosokat akiket draftoltunk és akikbe invesztáltunk. Tavon kitűnő példa erre. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Rams játékosaként folytathatja a pályafutását." - nyilatkozta Jeff Fisher vezetőedző.

Austin tényleg az offense szerves részét képzi bár nem talán nem pontosan úgy ahogyan a draftolásakor elképzelték. A tavalyi szezonban 52 elkapásból, 473 elkapott yardot és 5 elkapott touchdownt szerzett.

Teljesítményét némiképp felértékeli, hogy külön rá hívott speciális játékoknál is használják. 52 futásnak számító kísérlete volt tavaly amivel további 434 yardot és 4 futott TD-t szerzett. 907 összyardot szerzett amivel pályafutása legjobbját produkálta, újonc szezonjában szerzett 569 összyardja volt az eddigi legjobb.

Austin igazából egy sokoldalú játékos aki több szerepet is be tud tölteni de azért meglepő a szerződés összege. Az új szerződésével a liga 12. legjobban fizetett elkapója lett ami érthetetlen. Randall Cobb, Jordy Nelson, Brandon Marshall vagy a tavalyi szezon legeredményesebb elkapója Antonio Brown sem kap átlagosan évi 10.5 millió dollárt.

nfl.com, Fotó: si.com