A Patriots kétéves hosszabbítást kötött a védőjével

A New England Patriots kétéves szerződéshosszabbítást kötött a tartalék linebackerével Jonathan Freeny-vel. A védő idén lépett szerződésének utolsó évébe így most már 2018-ig rendelkezik érvényes szerződéssel.

Freeny indult a 2011-es Drafton de nem választották ki és draftolatlan szabadügynökként a Miami Dolphins játékosa lett. Tavaly csatlakozott a Pats-hez, 13 mérkőzésen, 50 tacklet, 1 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. A linebacker a védelem mellett a speciális egységben is fontos szerepet kap.

"Jonathan nagyon megbízható játékos. Rengeteg különböző szerepet képes betölteni. Játszhat a pálya belső és külső részén, a scrimmage lienon és mélyen is a pálya hátsó részén. A mérete miatt nagyon értékes játékos a rúgásoknál a speciális egységben is. A csapatnál mindenki felnéz rá." - nyilatkozta Bill Belichick a védőjéről.

A Pats így elrendezte a korábbi tartalék linebacker szerződését de nagy kérdés, hogy mi lesz az egység sztárjával Jamie Collins-al. Az outside linebacker-t a 2013-as Draft második körében választotta ki a Patriots így idén Ő is a szerződésének utolsó évébe lépett.

Collins újonc szezonjában még csak kiegészítő szerepet kapott de a második szezonjától a csapat kirobbanthatatlan kezdőjátékosának számít. Ha jól sikerül Collins idei szezonja akkor Foxboroughban komoly szerződéssel számolhatnak ha meg akarják tartani a védőjüket.

(nfl.com Fotó: patriots.com)