Előszezon – Eagles@Colts

A csapat ma hajnalban lejátszotta harmadik előszezon meccsét is, ezúttal Indianapolisban vendégeskedett a gárda. Hagyományosan a harmadik előszezon meccset szokták az alapszakasz meccsek főpróbájának tekinteni, legalábbis annyiban, hogy a kezdőcsapatok ekkor töltik a legtöbb időt a pályán. A jelentősebb hiányzók listája ezúttal rövidebb volt a szokásosnál, Carson Wentzhez és Jordan Matthews-hoz Isaac Seumalo csatlakozott, aki hét közben szenvedett kisebb sérülést az edzésen. Jalen Mills és Mychal Kendricks visszatérhetett és az újonc futó, Wendell Smallwood is debütálhatott.

A Coltsnál már hosszabb volt a maródiak listája, különösen a secondary volt tele hiányzókkal: a jelentősebb játékosok közül csak Mike Adams és Darius Butler játszott, és utóbbi sem sokáig, mert közben ő is megsérült. Hiányzott viszont többek között Vontae Davis és Patrick Robinson, és az újonnan igazolt Antonio Cromartie sem lépett még pályára.

Az eddigi legjobb teljesítményét rakta össze a csapat erre a meccsre. Ahogy várható volt, a kezdők a harmadik negyed elejéig voltak a pályán kisebb-nagyobb rotálással. A támadók szokás szerint kissé nehezen kezdtek, de aztán négy, pontot érő drive-ot teljesítettek egymás után Sam Bradford vezetésével, egy mezőnygólért és három TD-ért. A védők ott folytatták, ahol abbahagyták a korábbi meccseken, a kezdők az első félidőben csak egy mezőnygólt engedélyeztek az ellenfélnek.

A pozitívumok:   

  • A védőfalat minden előszezon meccs után meg lehetett énekelni eddig, és most sem volt ez másként. Andrew Luck nagy nyomás alatt játszott,Fletcher Cox vezetésével a védőfal rendszerint nem hagyott sok időt neki.Connor Barwin, Bennie Logan és Beau Allen is sackelni tudta a Colts irányítóját, de a többiektől is sokszor jött a nyomás, és úgy tűnt nemigen győzik erővel az ellenfél támadó falemberei. A futás ellen is többnyire jól tartott a védőfal. Taylor Hart eddig talán kevesebbet hallatott magáról, de most több jó védekezéssel és egy leütött passzal is kitűnt. Nagy kár, hogy később megsérült.

  • A védőfal mellett ezúttal a támadófalat is meg kell említeni, akik egyre összeszedettebb játékot mutatnak. Ma hajnalban hatékonyan kontrollálták a Colts védőfalát, így Bradfordnak volt ideje passzolni, és a futóknak is hatékonyan nyitottak helyeket. Stefen Wisniewski jól helytállt baloldali guardként, így még nem dőlt el a közte és Seumalo közötti pozícióharc.Matt Tobin is kapott időt baloldali tackleként a kezdőkel és szintén dicsérhető volt. Az ismeretlenebb arcok közül Josh Andrewst lehet kiemelni, aki guardként és tackle-ként is mutatott szép blokkokat. Meg kell még említeni Dillon Gordont, az LSU-ról érkezett játékost, akinek tight endből a támadófalba való átképzése úgy tűnik jól halad. Az 53-ba valószínűleg most még nem fog beférni, de a gyakorló csapatba eséllyel pályázik.
  • Sam Bradford magabiztosan vezette a támadókat, és szokás szerint inkább rövid és közepes passzokkal operált. Keveset hibázott, bár volt egy eladott labdája, ami azonban egyértelműen Nelson Agholor hibája volt, akinek már a kezében volt a labda. Chase Daniel is eljuttatta csapatot egy touchdownig.
  • A futókra nem lehetett panasz, Ryan Mathews a szokásos hatékonyságával dolgozott, és Kenjon Barner is dicsérhető. Barner úgy tűnik előrelépett az előző évekhez képest, és egyelőre megbízható, strapabíró cserének tűnik. Jól lát a pályán és most úgy látszik nincs gond a labdabiztosságával sem. Byron Marshall is hasznosan játszott, ő valószínűleg a gyakorló csapatba kerülhet.
  • Az elkapók közül most lehetett a legtöbbeket dicsérni, azonban érdemes fejben tartani, hogy egy meggyengült secondary ellen játszottak. Trey Burtont sikerült bevonni a játékba, ő és Paul Turner a legbiztosabb kezű játékosok. Dorial Green-Beckham többnyire az endzone közelében kapott lehetőséget, és be is húzta az első TD-jét Eagles mezben, egy jól kivitelezett fade passz után. Úgy tűnik Green-Beckham érkezése Josh Huffot motiválta a legjobban. Huff most egy hiba nélküli meccset hozott, ami nem szokása. Előbb egy rövid slant passzt váltott egy 40 yardos elkapássá, majd egy jet sweep-ből szerzett TD-t, amelyre még Chip Kelly is csettintett volna. Látszik, hogy Pedersonék nagyon be akarják vonni, mert a nagy játék lehetősége mindig benne van Huffban.
  • A secondaryban ismét ki lehet emelni Nolan Carrollt, aki stabil játékát hozta egy elhibázott szerelés kivételével, azonban javított egy szemfülesen leszedett passzal az endzoneban.C.J. Smith sok időt kapott a pályán a Colts kezdői ellen, látszott, hogy Schwartzék teszteni akarják a North Dakota State-ről érkezett újoncot. Smith pedig bár nagy játékot nem mutatott be, de komoly hiba nélkül lehozta a meccset. Rossz hír ez Aaron Grymesnak, aki a korábbi meccseken villogott, de vállsérülése miatt már az előszezonban nem játszhat. Malcolm Jenkins-re és Rodney McLeod-ra szokás szerint nem lehetett panasz. McLeod szépen levédekezett egy passzt közvetlenül az endzone előtt, mezőnygólra kényszerítve az ellenfelet.
  • A linebacker sorban Jordan Hicks és Nigel Bradham biztos pontnak tűnnek, Hicks nevéhez fűződött kegy negyedik kísérlet kivédekezése. Azonban a harmadik linebacker személye továbbra is kérdéses.
  • A rúgók versenye végleg eldőlni látszik, Caleb Strugis magabiztosan rúgott be egy 47 yardos mezőnygólt, míg Cody Parkey kihagyott egy extra pontot.
  • Ezúttal a meccs lényegi részében sikerült elkerülni a büntetéseket, amelyek korábban főleg a támadók teljesítményét fogták vissza.

A bejegyzés folytatásához kattints IDE!

Forrás:

FlyEagles

philly.blog.hu