A Browns elküldte Paul Kruger-t

A Cleveland Browns nem kis meglepetést okozva a tegnapi napon bejelentette, hogy elküldte linebackerét Paul Kruger-t. A csapat teljes átalakuláson megy keresztül és kialakult trendet megfigyelve mégsem annyira meglepő Kruger elküldése.

Az idei offseasonban a defenseből lemondtak a safety Donte Whitner-ről (jelenleg szabadügyök), a linebacker Karlos Dansby-ről (Cincinnati Bengals) és a New England Patriots csapatával eltradelték a linebacker Barkevious Mingo játékjogát. Kruger a 75-ös keretszűkítés legnagyobb nevű áldozataihoz csatlakozott.

Kruger három éve érkezett a Baltimore Ravens csapatától, ötéves 40.5 millió dolláros szerződést kötöttek vele. A dolog érdekessége, hogy a 2013-as szerződtetésekor is az a Ray Horton volt a defensive koordinátor aki az idei évben Hue Jackson vezetőedző visszavitt DC-nek.

"Meg szeretném köszönni Dee és Jimmy Haslam-nek és az egész Cleveland Browns franchisenak a lehetőséget és az utolsó három évet. Ugyancsak meg szeretném köszönni Cleveland városának és a hajthatatlan szurkolóinak. Kitűnő tapasztalatokat szereztem és nagyon hiányozni fog a Browns 99-es számának viselése. Teljesen rosszul kezelt, szerencsétlen és teljes mértékben rossz döntés volt az elküldésem de sikereket kívánok a Browns-nak és különösképpen a csapattársaimnak." - tette közzé Kruger a Twitter oldalán.

A linebacker szerződéséből ugyan még két év hátra volt de a szerződés felépítése miatt nem okozott nagy veszteséget az elküldése. Sőt! Idén 2.4, jövőre 1.2 millió dollár halott összeg marad utána úgy hogy idén 5.3, jövőre pedig 7 millió dollár szabadul fel a fizetési sapkából.

Ha megnézzük a tavalyi szezon statisztikáit akkor az elküldését nem csak a fizetésével lehet megmagyarázni. 2014-ben még 11 sacket szerzett ami tavaly lecsökkent 2.5 sackre és egyetlen leütött labdája vagy kierőszakolt fumbleja sem volt az egész tavalyi szezonban.

A gyengén sikerült tavalyi szezon ellenére is nagyon hamar csapatot fog találni a védő. Már össze is boronálták korábbi csapatával a Ravens-el ahol Terrell Suggs és Elvis Dumervil sérülései miatt egy kitűnő tartalék lehetne.

nfl.com, Fotó: clevelandbrowns.com