Bridgewater elülső keresztszalag szakadást szenvedett, vége a szezonjának

maxresdefault_2.jpgNagyon rosszul indult a tegnapi nap Minnesota-ban, hiszen egy sérülés miatt legalább egy évre kiesett a játékból a csapat kezdőirányítója.

Tegnap, azaz a keddi napon a Vikings edzést tartott a Winter Park-ban (az edzőközpontunk), de 25 perc után félbe kellett szakítani az edzést, mert sérülés történt. Nem kontakt során, azaz nem ütközés miatt Teddy Bridgewater megsérült a lábán. Ekkor még nem tudtuk, hogy mi is lesz, de több, a helyszínen lévő újságíró és szurkoló látott egy szirénázó mentőautót érkezni az edzőközpontba.

Kiderült, hogy Bridgewater-hez hívták, aki a bal lábán sérült meg. Beszállították a Hennepin County Medical Center-be, ahol MRI vizsgálat alá is vetették. Az edzést ezután törölték.

Helyi idő szerint délután 4-kor Mike Zimmer a csapat vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott, ahol még nem tudta megerősíteni azt, hogy ACL (elülső keresztszalag) szakadása van a játékosnak, csak annyit mondott, hogy nagyon súlyos a sérülése. Később jött a hír, hogy az MRI kimutatta, hogy Teddy Bridgewater bal térdében elszakadtak az elülső térdszalagok, ráadásul a térde is kificamodott.

“Miután megvizsgáltuk az MRI-vel megállapítottuk, hogy teljes ACL szakadást szenvedett, de sajnos egyéb sérülések is keletkeztek a térdében. Szerencsére úgy tűnik, hogy ideg vagy artériás sérülése nincs. A megoldás a műtét lesz, melyre a napokban sor fog kerülni.”

“Bár a felépülési idő jelentős lesz, megvárjuk még teljesen felépül. Az már biztos, hogy ebben a szezonban nem lép pályára és majd meglátjuk a javulás mértékét, de esetleg kérdéses lehet, hogy a jövő évi szezonkezdésre teljesen felépül-e.”

Azok a csapattársak akik látták Teddy sérülését a fejüket fogva káromkodtak és járkáltak fel, s alá. Állítólag többen annyi kikészültek a látványtól, hogy hánytak is.

Ez nagyon rossz hír, hiszen lehet, ez még hosszabb felépülési időszak lesz, mint Peterson-é anno.

És akkor nézzük meg, hogy hogyan is fogunk nekiindulni a következő szezonnak irányító kérdésben, mert akik most a rosteren vannak, egyik sem kezdő szint. Shaun Hill, Joel Stave, a szintén sérült (bár már elvileg a járógipszét levették) Taylor Heinicke és a tegnap elküldött ám mára már visszaszerződtetett Brad Sorensen. Még nem tudjuk, hogy mit fogunk ebből kihozni, de ugye közülük NFL-ben tapasztalata csak Hill-nek van, akit viszont nem feltétlenül kéne erőltetni még úgy sem, hogy tudjuk kik vannak még a kalapban.

Persze a csapat és főleg Spielman napokon belül intézkedik és elképzelhető, hogy tradelni fogunk egy irányítót, aki elfogadhatóan játszik. Szóba került itt már sok név, például Vick, McCarron, Glannon, Sanchez vagy épp a leglehetetlenebb forgatókönyv szerint Peyton Manning is, aki ugye már visszavonult. Ez majd a napokban kiderül.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: youtube.com