Preseason week 4: Patriots 9 Giants 17

Sikeresen zárult csapatunk előszezonja, hiszen az utolsó mérkőzésen a New England Patriots ellen hazai pályán sikerült nyerni. Mindkét oldalon elsősorban a cserék kaptak lehetőséget, ennek megfelelően hibákkal tarkított, de érdekes összecsapást láthattunk.

Itt már elsősorban az egyéni teljesítmények a mérvadóak, maradok is ezeknél. Az eddig is egyértelmű volt, hogy Ryan Nassib lesz Manning cseréje, ennek megfelelően is játszott. Láthattunk tőle szép passzokat, de több hibát is.

A futóknál már érdekesebb volt a helyzet, elsősorban Orleans Darkwa, Bobby Rainey és Andre Williams kapott lehetőséget. Nagyjából ugyanazt hozták, meglátjuk kit preferál az edzői stáb. Mindenki mellett lehet érveket és ellenérveket felhozni, de ma talán Rainey volt a legmeggyőzőbb, hiszen a visszahordásokból és az elkapásokból is kivette a részét. A preseason korábbi mérkőzésein viszont Williams konzisztensebb volt nála, ráadásul az előzetes hírek alapján biztosnak tűnik a korábbi negyedik körös választottunk helye.

Paul Perkins-nek ismét volt egy csúnya fumble-je, úgy tűnik a játék ezen szakaszában komoly javulás kell tőle. Vajon megkockáztatjuk azt, hogy a gyakorlócsapatba küldjük? Nem valószínű, de a megérzésem azt súgja, hogy lesz itt még meglepetés a running backek között.

Az elkapók sztárja ismét Tavarres King volt, aki most egy 59 yardos TD-vel alázott egy slant után. Az ő helye tuti és Roger Lewis is bizakodhat, hiszen neki is volt egy touchdownja. Persze a helyek végesek, előfordulhat, hogy 7 elkapót hagyunk a keretben? Tán Geremy Davis lesz az áldozat? A támadófal nagyon felemásan szerepelt, bár sikerült előrébb lépni. Persze a komplett kezdőcsapat nem volt a pályán, így nehéz megjósolni, hogy összességében mire lehet képes az egység a Cowboys ellen.

A védelemben a cserék követtek a kezdők példáját és minél többször próbáltak Tom Bradyék nyakában lenni. Ennek meg is lett az eredménye, összesen négyszer sackelték az irányítókat. Romeo Okwarának ismét volt egy sackje, ötödik defensive endként a rosterre férhet. Owa Odighizuwa viszont mintha lejtmenetben lenne... Kerry Wynn továbbra is 100%-on pörög, most egy kierőszakolt fumble-je volt. Jó lenne ha ezeket a playmaker képességeket átmentené az alapszakaszra is. Jermell Cudjo is mindent megtett, bár ez lehet nála kevés lesz az üdvösséghez. Mark Herzlich szintén pörgött, volt egy sackje is, igaz egy gonosz büntetést is összehozott. A cornerbackek közül Trevin Wade gyönyörű interceptiont mutatott be, Andrew Adams pedig egy fumble-t harcolt ki. Donte Deayon nagyon lelkesen játszott, de neki lehet sok lenne még az aktív keret.

Jövő vasárnap már élesben fogunk játszani a Cowboys ellen, a nyitánynak pedig mindkét csapat felemás érzésekkel mehet neki. Ellenfelünknél kidőlt Tony Romo, az újonc Dak Prescott pedig hiába remekelt eddig, egy rookie QB mindig lutri. A védelmükben ráadásul sok a sérült és az eltiltott, az összeálló támadófalunknak tehát ez egy jó matchup lehet. Persze ez fordítottan is igaz, a dallas-i O line bivalyerős, a defense-ünknek pedig még nem volt lehetősége élesben is bizonyítani. Küzdelmes szezon előtt állunk, de azt gondolom, hogy jelen pillanatban nem lefutott az NFC East és bármelyik csapat a csoport élén köthet ki.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu