A Patriots irányítónak készíti fel Julian Edelman-t

Julian Edelman új posztot kapott, a csütörtöki mérkőzésen nem csak a csapat elsőszámú wide receivere hanem tartalék irányító lesz.

Legalábbis Ian Rapoport információja szerint.

Az NFL Network szakértőjének beszámolója szerint a New England Patriots edzői stábja irányítóedzéseket végeztet az elkapójával, hogy szükség esetén irányítóként szerepeljen a Houston Texans elleni mérkőzésen.

A Miami Dolphins elleni győztes mérkőzésen kitűnően játszott Tom Brady elsőszámú tartaléka, Jimmy Garropolo de vállsérülés miatt helyét az idei Draft harmadik körében kiválasztott Jacoby Brissett vette át.

Most már szinte biztos, hogy Garrapolo nem tud pályára lépni holnap este (nálunk péntek hajnalban) így Brissett lesz a kezdő. Azonban a Pats rosterén nincs több irányító így egy sérülés esetén nincs bevethető QB.

Edelman jelenti a kiskaput a Pats számára mert az elkapó még irányító poszton játszott a Kent State Egyetemen. Az elkapó az Egyetemen 54.5%-os pontossággal passzolt 4,997 yardot (7.1 yardos átlag), 30 touchdownt és 31 interceptiont szerzett.

Edelman nem most passzolna először az NFL-ben mert a 2014-es Baltimore Ravens elleni playoff mérkőzésen már volt egy 51 yardos TD átadása.

Garoppolo tegnap limitált edzésmunkát végzett a keddi edzésen így teljesen nem zárható ki, hogy vállalni tudja a tartalékirányító szerepét de azért érdekes lenne látni ahogyan rövidebb-hosszabb ideig egy elkapó irányítana az NFL-ben.

A hírek szerint Edelman csak a Texans ellen lehetne irányító mert a tervek szerint Garropolo a jövő héten már visszatérhet. Az ötödik héten pedig visszatér Tom Brady és onnantól kezdve nem kell találgatni, hogy ki lesz a Pats kezdő irányítója.

nfl.com, Fotó: cbssports.com