Kelvin Benjamin fizikálisan dominált a 49ers ellen

Kelvin Benjamin egy nagy probléma a védelmek számára és itt a "nagy" a kulcsszó. A 6 láb 5, 245 kilogrammos elkapó emlékeztetett mindenkit erre a 2016 szezon első két hetében.

Benjamin vitathatatlanul a Carolina legfényesebb csillaga volt a 46-27-es, 49ers elleni győzelem során, hét elkapással 108 yardot és két TD-t szerzett.

Fizikailag jobb volt a San Francisco seondary-vel szemben, akik semmit sem tudtak tenni ellene.

"Eldöntötte a meccset." mondta a tight end Greg Olsen. "Egy másik dimenzió."Benjamin a harmadik negyedben tette le a névjegyét.

A Carolina 3rd&7 kísérleténél bemutatott egycsodálatos 25 yardos elkapást. A cornerback Jimmie Ward jó helyzetben volt ahhoz, hogy levédekezze a passzt és kezdetben sikerrel is járt Benjamin-nal szemben. De Benjamin nem adta fel, a bal kezével és Ward sisakjának a segítségével behúzta a labdát.

"Dadogott egy kicsit, megtartottam az egyensúlyomat és a bal kezemmel elkaptam a labdát." mondta Benjamin tárgyilagosan.

Két játékkal később Newton megint Benjamin-t kereste az end zone jobb sarkában és adott neki egy 10 yardos touchdown passzt.

Newton vissztért Benjamin-hoz a következő labdabirtoklás során a red zone-ba érve. Benjamin futott egy gyors slant útvonalat a slot pozícióból és megcsinálta az elkapást Ward előtt a 3 yardos vonalon. A safety Jaquiski Tartt megpróbálta ledönteni a lábáról, de Benjamin harcosan beverekedte magát az end zone-ba, 9 yardos TD-t szerezve.

"Ő egy erős, kemény játékos." mondta az elkapók edzője, Ricky Proehl. "És ezért nehéz a defensive back-ek védekezni ellene. Megmutatta. Megpróbálják levinni, de lepattannak róla. Szórakoztató nézni, mert a méretét használva játszik. Ez egy hatalmas előnyt jelent a számunkra."

"A srácok próbálnak feljönni és megpróbálják megütni és mindig úgy tűnik, mintha a végén ők kapnának." tette hozzá Olsen.

És amikor a Panthers hét ponttal vezetett a negyedik negyed felénél és szükség volt egy nagy játékra 3rd&10-nél, ott volt Benjamin, aki megcsinált egy újabb fantasztikus elkapást a darálóban.

A 49ers fel volt készülve arra, hogy Benjamin kapja a passzt, de ez sem számított. Newton passza átment a linebacker Navarro Bowman kinyújtott karja felett és egyenesen Benjamin kezében landolt, akin a cornerback Chris Davis és a safety Eric Reid védekezett.

Ez a 25 yardos passz segített legyözni a 49ers-t, bizonyítva, hogy néha a legjobb játék az, ahol a célpont Benjamin és hagyod, hogy megcsinálja a játékot. Ahogy az irányítója mondta: "Ezt nem lehet tanítani."

"Az életemet rendkívül megkönnyíti." tette hozzá Newton. "Rendkívül különleges."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.com.au