A sérülések befolyásolják a Panthers-Vikings meccset

A Minnesota Vikings 2-0-ás eredménnyel érkezik Carolina-ba, de már három súlyos sérülés sújtotta őket.

"Arra készülünk, amit csinálnak és nem arra, aki csinálja." mondta a Panthers vezetőedzője, Ron Rivera.

Az irányító Teddy Bridgewater egy szezon végét jelentő térdsérülést szenvedett az előszezon egyik edzésén, emiatt a Vikings egy trade után az Eagles csapatától megszerezte a veterán irányító Sam Bradford-ot, aki a Minnesota-t a Green Bay ellen vasárnap este győzelemre vezette.

Emellett a futó Adrian Peterson is hiányozni fog több meccsről, esetleg a teljes szezont kihagyja, miután térdsérülést szenvedett a Packers ellen. A Minnesota vezetőedzőja, Mike Zimmer azt mondta, Jerick McKinnon fog kezdeni a helyén vasárnap.

Zimmer azt is bejelentette, hogy a baloldali tackle Matt Kalil sérült tartalék listára került és T.J. Clemmings veszi át a helyét.

"Nyilvánvaló, hogy volt egy pár hátráltató dolog." mondta Zimmer. "Nem vagyunk az a fajta csapat, amely hátradől és sír, hogy mi történik. Megyünk előre és próbálunk találni egy kiutat."

A Panthers is a kezdő futója nélkül lép pályára a 3. héten. Jonathan Stewart combhajlító sérülést szenvedett a megnyert San Francisco elleni meccsen és nem edzett szerdán.

Rivera nem tudott új információval szolgálni, de a jelek szerint Stewart hiányozni fog legalább két meccsről.

"Nem tudok sokat." mondta Rivera. "Combhajlító sérülés, ami lehet két hét, három hét, négy hét. Annyit tudok, hogy (a személyzet) meg fog tenni minden tőle telhetőt, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen."

A guard Trai Turner (boka), a defensive tackle Kawann Short (váll) és a linebacker Jeremy Cash sem edzett szerdán.

Rivera azt mondta, arra számít, hogy Turner és Short újra a pályán lesz csütörtökön.

"Valahol a vonal mentén Trai bokája kifordult." mondta Rivera. "KK-nek volt egy szerelése, meghúzta a karját egy kicsit és a válla fáj.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu