Beharangozó: Panthers vs Vikings

Minden a régi? Nem. De az élet megy tovább? Igen.

Miután tiltakozások voltak az utcákon Charlotte-ban csütörtökön este, ugyanezeken az utcákon péntek reggel dolgozók szaladgáltak a munkahelyükre.

Tüntetések lehet, hogy továbbra is lesznek a hétvégén, de a péntek este még mindig az iskolai focié, szombaton pedig a szokásos fesztivál és a családi szórakozás lesz a jellemző.

Aztán jön a vasárnap, a hétvége a legnagyobb összejövetele ezúttal a Bank of America Stadium-ban lesz, ahol a Carolina Panthers fogadja a Minnesota Vikings csapatát a 3. heti találkozón.

"Ezt a meccset le kell játszani vasárnap. Úgy tekintek a focira, mint egy olyan dologra, ami az embereket összehozza." mondta a linebacker Thomas Davis. "Ez egy nehéz időszak a közösségünk és a városunk számára és szükségünk van valamire, ami összehozza az embereket együtt mindennel, ami most történik. Ha megnézzük, hogy milyen South Carolina és milyen a játék az amerikai foci, látható, hogy egyedülálló módon összehozza az embereket. Csak nézd meg a csapatot - sokféle ember találkozik itt - és van sokféle szurkolónk, akik összejönnek. Ha ezt a meccs elmarad, azt hiszem, hogy a feszültség csak fokozódni fog és negatív módon fog hozzájárulni ahhoz, ami történik."

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, hogy ez "nagyon komoly hét a város számára" és gratulált a csapatának, hogy szépen megtalálta az egyensúlyt a vasárnapi meccsre történő felkészülés és a meccs előtti eseményekre történő reagálás között.

"Azt hiszem, a játékosok nagyon jól kezelik. Egy csomó beszélgetés volt már róla és amikor eljön az ideje a játéknak, csak a focira fognak figyelni." mondta Rivera. "Ez a meccs nagyon sokat jelent a normális kerékvágásba történő visszatérésben, jobban, mint bármi más. Képesek vagyunk azt mondani (a városnak), "Hé srácok, mi itt vagyunk nektek." Én tényleg hiszek ebben a városban, hiszek az emberekben, a városunk közösségében és a választott tisztségviselőkben. Ez arról szól, hogy a város szeretne meggyógyulni és visszakapni azt, akik vagyunk."

Amikor a meccs elkezdődik, a Panthers arra fog összpontosítani, hogy legyőzze a Vikings csapatát a tavalyi két playoff csapat összecsapásán. Mégis, az eredményjelző nem mondja el a teljes történetet.

"De ez meccs egy nagy lépés a gyógyulás felé és összehozza az embereket, az emberek félretehetik a különbségeket, elindíthatja a befogadás folyamatát és kevésbé megosztóak lehetünk? Igen (így gondolom)." mondta a tight end Greg Olsen.

Egy amerikaifoci-meccs fogja megoldani a társadalom bajait? Természetesen nem. De legalább vasárnap az emberek a különböző oldalakról a kerítés azonos oldalán lesznek, amikor a szeretett Panthers kifut a pályára.

"Azok az emberek a tömegben az élet minden területéről érkeznek. Egy napra, délután néhány órára, mindnyájan összegyűlnek a Carolina Panthers körül." mondta Olsen. "A sportnak megvan az a hatalmas képessége, hogy összehozza az embereket. A sportnak megvan az a hatalmas képessége, hogy az emberek egy kis szünetet tarthatnak, hogy az emberek kapnak egy kis haladékot. Több lesz a játékban, amikor az NFL a pályára lép vasárnap - több, mint egy meccs."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com