Regular season week 3: Redskins 29 Giants 27

Fordulatokban és egyéni hibákban gazdag mérkőzésen fájó végjátékban elszenvedtük idei első vereségünket. Nagy csatát láthattunk, de az egyéni hibák miatt jobban megérdemelte a győzelmet a Redskins.

Pedig nem indult rosszul, egy negyed után 14-6-os előnyt sikerült szerezni. Ezután is folytatódott a tendencia és a szünetre 21-16-os előnnyel sikerült érkezni. A harmadik negyedben aztán egy 55 yardos WR screen után először átvette a vezetést a Redskins. Innentől 2-2 sikeres mezőnygól következett és biztatóan alakult a helyzetünk, hiszen 1:51-el a vége előtt Eli Manning kezébe került az irányítás. A szokásos game winning drive-ja azonban most elmaradt, hiszen megdobta második interceptionjét is.

Totális káosz uralta a teljes összecsapást. Az offense yardokban újra remekelt, a passzjáték mellett a futások is jó átlaggal pörögtek. Örömteli volt látni, hogy John Jerry-t jól tudtuk alkalmazni mint húzó guard, nagy lyukakat hozott össze Shane Vereennek és Orleans Darkwának is. Mindketten szereztek egy-egy touchdownt, végre a red zone-ban sem halt meg a futójáték. Ez a végelszámolásnál sajnos nem sokat ért, ahogy Manning 350 yardja sem. Az OBJ vs Norman csata különösebb balhé nélkül lezajlott, Beckham inkább az első INT után rendezett jelenetet az oldalvonal mellett, de sikerült lehiggadnia. A pick egyébként Will Tye hibája volt, aki megállt az útvonal közben, pedig beléphetett volna a defensive back elé, legrosszabb esetben egy incomplete pass lett volna a játékból. Sajnos sem ő sem Donnell nem rendelkezik azokkal a képességekkel amelyek egy első számú tight endnek szükségesek. Bár személy szerint azt sem értem, hogy Breeland és Hall hiányában miért egy inkonzisztens tight endet kell választani mikor van 3 klasszis elkapód... Volt fumble is bőven, kétszer Manning kezéből kapták ki a labdát, de azt sikerült visszaszerezni, ellenben Shane Vereen bogyója az ellenfélhez került, ő pedig hosszú ideig a padra. Láttunk egy kizárást is, ami kérdőjeles volt, mert a második eset nem feltétlenül unnecessary roughness volt, de nagyobb fegyelem kell Weston Richburgtől. Három eladott labda pedig nagyon nagyon sok...

A védelem a végére elfogyott, de ebben benne voltak a sérülések is, Eli Apple és Dominique Rodgers-Cromartie is idő előtt kiállt. Pass rush azért volt, sokszor sikerült Kirk Cousins-t nyomás alá helyezni, JPP és Olivier Vernon pedig megszerezte az első sackjét. Utóbbinak volt egy csúnya hibája a negyedik negyedben, egy 3rd & long helyzetnél Cousins sisakjához is hozzáért, így a punt helyett maradhatott a pályán a washingtoni offense... Fájó hiba. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy sokszor nagyon jól tartotta magát ez a védelem, a Redskins nem egyszer remek pozícióból indulhatott amikből sokáig nem tudtak touchdownt szerezni. Két nagy játékot viszont sikerült benyelni, ezt a jövőben mindenképp kerülni kell.

A special teamre is jellemző volt ez a hullámzás. Az első percekben egy punt után azonnal sikerült visszaszerezni a labdát miután Quinton Dunbar buta módon hozzáért a játékszerhez. Romeo Okwarának volt egy blokkolt puntja, amely azonban semmisnek bizonyult, hiszen Andrew Adams legyalulta az ellenfelét. Nem biztos, hogy a napokban aktivált játékos holnap is a csapat tagja lesz még... Ellenfelünktől láttunk egy fake puntot is, amelyet sajnos sikerrel abszolváltak, Trevin Wade nem számított a passzra.

11 büntetésből 128 yardot ajándékoztunk az ellenfelünknek, ez pedig megengedhetetlen. Szinte hihetetlen, hogy a végén volt még esély a győzelemre. Az viszont látszik, hogy nem képességbeli hiányosságok vannak, hanem egy-egy rossz döntésben, dekoncentráltságban és fegyelmezetlenségekben keresendő a hiba. Ezek javítható dolgok, az első héten ilyen problémáink nem voltak a Cowboys ellen. Ha sikerül levetkőzni ezeket a butaságokat, akkor szinte bárkit legyőzhetünk, viszont ha nem akkor kellemetlen meglepetésekben lesz részünk idén (is).

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu