Regular season week 6: Ravens 23 Giants 27

Roppant nagy izgalmak és hihetetlen fordítások közepette 3-3-ra sikerült kozmetikázni a mérlegünket a Baltimore Ravens legyőzésével. Nagy szükség volt erre a W-re, hiszen visszaadhatja a hitet a csapatnak és a szurkolóknak is egy sikeres szezont illetően.

Pedig nem úgy indult ahogy azt vártuk volna, egy hosszú baltimore-i drive és egy Beckham fumble utáni turnover után 10 ponttal húzott el a vendég csapat. A 2. negyedre sikerült felébredni a rémálomból és egy gyönyörű játék után Roger Lewis Jr. élete első NFL elkapását rögtön touchdownra váltotta. Miért nem játszott eddig? A második negyedre sikerült egyenlíteni is, egy up tempo drive után Josh Brown értékesítette a mezőnygólt. Sajnos nem tudtunk elhúzni, láthattunk egy kissé érthetetlen interceptiont is és egy FG után újra a Ravens-é lett az előny.

Ezután azonban olyan momentumnak voltunk szemtanúi amit nagyon régóta vártunk, feledtetve a fumble-t és az összeszedett kisebb sérülést újra Odell Beckham felé repült a szarvasbőr és 75 yardos touchdownt szerzett! Nagy kő eshetett le a szívéről, legalábbis az ünneplése ezt mutatta. Sajnos azonban a védelem sem tudott eléggé konzisztens maradni és a bírók is hoztak néhány érdekes ítéletet, de egy-egy field goal után maradt a 4 pontos előny.

Egy hosszú játékot követően újra bedobták a játékvezetők a zászlót és így már nem volt nehéz dolga Flacco-éknak TD-t szerezni. Streamről nehéz volt megállapítani, hogy helyes ítéletet hoztak-e a zebrák, így nem mondanék ítéletet. Jöhetett hát Manning és a 2 minute drill. Irányítónk néhány éve gond nélkül oldotta meg ezeket a helyzeteket, de mostanában néhányszor túljárt az eszén a defense. Most ez nem így lett és ismét Beckham volt a célpont aki a sérült csípőjével is faképnél hagyta a secondary-t, ezzel pedig sikerült beállítani a végeredményt is! A védelmünk ugyan nagy feladat előtt állt és láttunk egy elejtett picket, valamint egy buta Odighizuwa szabálytalanságot, de a győzelem végül összejött!

Nehéz elemezni egy ilyen összecsapás után és nem most fogjátok a legmélyrehatóbb gondolatokat olvasni, erre valószínűleg egy másik bejegyzésben kerül majd sor. Manning éles volt, 403 yardot dobált össze, az egyik INT teljesen irreleváns, hiszen a 2. félidő zárásakor történt, a második pedig kicsit balszerencsés volt, hiszen Sterling Shepard elesett az elkapáskor. Erős védelme van a Baltimore-nak, de a támadófalunk nagyjából megoldotta a dolgokat, ellenfelünk csak egy sacket szerzett. OBJ karriercsúcsot döntött, 222 yardot még egy mérkőzésen sem szerzett. Azt hiszem minden eddigi fegyelmezetlenségét kijavította, rögtön egy fumble-vel kezdett, majd megsérült, de mégis felül tudott kerekedni a hátráltató körülményeken aminek köszönhetően a mai játéknap hőse lett. Sajnos azonban más igazán veszélyes célpontot nem láthattunk, érzésem szerint több esélyt kellett volna Roger Lewis-nak adni. Van egy lelkes újoncod aki rögtön touchdownt szerez, ráadásul a másik rookie (Shepard) gyengélkedik... Remélhetőleg változik ez a helyzet és senkinek sem lesz bebetonozott helye. Futójáték egyáltalán nem volt, ott kijött a Ravnes D line minden ereje. Akármelyik running backkel próbálkoztunk senki sem járt sikerrel, bár itt meg Orleans Darkwa jegelése volt érthetetlen. Ez a "no huddle sometimes up-tempo" offense vagy nagyon pörög vagy nagyon nem. Ha nem fut a szekér akkor nagy gondban vagyunk, hiszen a gyors play-ek következtében hamar átadjuk a labdát az ellenfélnek. Futójáték nélkül szinte képtelenség nyerni, hiába láthattunk néhány hajmeresztő passzjátékot, minden dicséretet megérdemel Manning amiért összehozta a győzelmet.

A védelem felemásan szerepelt, Terrance Westet sajnos nem mindig sikerült kikapcsolni a játékból és volt egy 33 yardos futása is. Viszont több alkalommal is sikerült nullázni, egyszer az end zone torkában negyedik kísérletre. Alaposan demoralizálni tudja a goal line stance az ellenfelet. Joe Flacco 300 yard felett zárt, de touchdownt nem szerzett. Neki is voltak nagy játékai, egy 70 yardos passz Mike Williams-nek, a 4. negyedben pedig a zászló is vele volt. Szerencsére sikerült nyomás alá helyezni és volt 2 sackünk is. Időnként nagyon ültek a blitz hívások, Landon Collins egy ilyen játék után ért oda a QB-hoz. A másodéves safety a védelem legjobbja volt, több kulcsszerelést is bemutatott és szinte mindig jól helyezkedett. Tetszett, hogy negyedikre is meg tudtuk állítani a red zone-ban a Baltimore-t, a red zone-ban idén nem lehet panasz a védőinkre.

A special teamre nem lehetett panasz, Josh Brown berúgta a kísérleteit, Brad Wing pedig remek átlaggal puntolt. Dwayne Harris-nek nem sok esélye volt a visszahordásokra. Zak DeOssie bokasérülést szenvedett, remélhetőleg nem lesz ezzel hosszútávú problémája.

Mit lehet még írni? Nekem minden energiámat kivette ez a mérkőzés. Nagyon nagyon fontos volt a győzelem, egyrészt a mérlegünk, másrészt az önbizalom visszaszerzése miatt. A Vikings és a Packers elleni mérkőzés fejben is sokat kivehetett a játékosainkból, felemelő ilyenkor a győzelem érzése. Beckham lenyűgözően játszott, remélem nem súlyos a sérülése és a jövő héten a pályán tud lenni. Egy-egy csúnya hibát megint láthattunk, a labdára még mindig jobban kell vigyázni. Jó látni, hogy versenyben maradtunk és a Londonba utazók biztosan bizakodva szállnak majd fel a repülőgépre!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu