A Patriots kétszer tradelt pár óra leforgása alatt

A csapatoknak a 8. játékhétig van lehetősége tradelésre azaz, hogy megszerezzék a másik csapatot erősíti játékost valamilyen kompenzációért cserébe. Nagy nevek ilyenkor ugyan már nem szoktak csapatot váltani de a Patriots belehúzott és két helyen is változtatott.

Az utóbbi két évet elnézve nem is olyan meglepő a Patriots aktivitása. Bill Belichick a hajrában linebackereket és speciális egység játékosokat szerzett az utóbbi években Akeem Ayers, Jonathan Casillas vagy Jon Bostic személyében (azóta már mindegyikük más csapatnál játszik).

A Patriots először megszerezte a Detroit Lions harmadik profi szezonját taposó linebackerét Kyle Van Noy-t. A védő mellett a Lions átadta a hetedik körös draft pickjét és a játékos ellenértékeként megkapta a Patriots hatodik körös választását.

Van Noy-t a 2014-es Draft második körben választotta ki a Lions de finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Első szezonjának nagy részét ki kellett hagynia sérülés miatt és a tavalyi szezonban is csak a tartalék szerepét tudta betölteni.

Van Noy után a Pats csökkentette a keret létszámát és a tight end A.J. Derby-t a Denver Broncos csapatához küldte. A támadó ellenértékeként megkapták a Broncos ötödik körös választását.

Ez nem is olyan rossz ár a játékosért cserébe mert a tavalyi Draft hatodik körében választották ki Derby-t. Térdsérülés miatt az egész tavalyi szezont kihagyta és a mai napig nincs támadó statisztikája tétmérkőzésen az NFL-ben. Az előszezonban azonban nem teljesített rosszul, 4 mérkőzésen, 15 elkapásból 189 elkapott yardot és 1 elkapott TD-t szerzett.

nfl.com, Fotó: si.com