A Panthers felkészült a bye week utáni hajrára

A Panthers hétfőn újra dolgozni kezdett, jobb fizikai és szellemi állapotban, mint a bye week előtt.

Az igazi próba azonban az lesz, hogyan érzik magukat egy hét múlva, amikor visszatérnek a Bank of America Stadium-ba a második szezon kezdete után.

"Az energiaszint nagyon magas volt. Volt egy csomó beszélgetés, próbáltunk javítani a dolgokon." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Van némi tennivalónk, de ha ezzel a hozzáállással közelítjük meg a dolgokat, elkezdenek menni abba az irányba, amiről úgy gondoljuk, hogy lehetséges."

A Panthers 1-5-el állt a bye week előtt, de remélik, hogy a forgatókönyv végre megváltozik vasárnap, amikor az Arizona Cardinals látogat a csapathoz a tavalyi NFC Championship meccs visszavágójára. A háromszoros címvédő NFC South bajnok győztes formához való visszatérésének folyamata a múlt héten kezdődött, amikor a sérült játékosok lehetőséget kaptak a felépülésre és minden játékos és edző nyalogathatta a sebeit a meglepően lassú kezdés után.

A cornerback James Bradberry, Robert McClain és Daryl Worley részt vett a hétfői edzésen, együtt a defensive tackle Vernon Butler-el és Paul Soliai-val. Bradberry kihagyott két meccset lábujj sérülés miatt, míg McClain az utolsó meccsen nem játszott térdhajlító, Worley pedig agyrázkódás miatt.

"Jó érzés volt kijönni és ismét együtt gyakorolni a csapattársakkal." mondta Bradberry. "Újra a csapat részének érzem magam. Sokáig voltam távol. Azt hittem, hogy egy kicsit ki fogok fulladni, de nem volt olyan rossz. Képes voltam versenyezni és megcsináltam minden ismétlést."

Butler három egymást követő meccset hagyott ki egy bokaficam miatt.

"A rehabilitáció jól sikerült. Úgy érzem, készen állok." mondta Butler. "Izgatott voltam, hogy kint lehetek, de örülök, hogy vártam, mert a sietség rosszabb lehetett volna hosszútávon."

A left tackle Michael Oher, aki szintén kihagyott három meccset, továbbra is az agyrázkódás utáni protokollt csinálja, de Rivera azt mondta, a többi Panthers játékos sérülés utáni jelenléte az edzésen "jó előjel".

"És itt van Leonard Johnson, akivel kapcsolatban döntenünk kell szombaton reggel. Jól nézett ki az edzésen." mondta Rivera a veterán cornerback-kel kapcsolatban, aki a múlt héten kezdett edzeni, miután a szezon eddigi részét a "nem futball sérülés" listán töltötte.

"Elég jó érzéseink vannak a csoporttal kapcsolatban. Csak folytatni kell a munkát és jobbnak kell lenni."

A fizikai állapot csak egy része az egyenletnek. A Panthers a mentális egészségi állapoton is dolgozott a bye week során.

"Szép munkát végeztünk a múlt héten az önértékelésben." mondta Rivera. "Tovább léptünk, mondván: Ezek azok a dolgok, amikben jobban kell teljesíteni, dolgok, amiket ki kell javítani. Jó érzéseim vannak velünk kapcsolatban ezek után."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com