Trade szenzáció: A Patriots eltradelte a legjobb linebackerét

A New England Patriots tegnap hatalmas lepetést okozott az NFL és főként a saját szurkolói számára amikor bejelentették, hogy megváltak a csapat legjobb linebackerétől. Jamie Collins a Cleveland Browns játékosaként folytatja a pályafutását.

A védő ellenértékeként egy jövő évi kompenzációs harmadik körös picket kap a Patriots. A trade értéke jelen pillanatban egy negyedik körös pick. A center Alex Mack az idei offseasonban az Atlanta Falcons játékosa lett és a jövő évi Drafton egy kompenzációs harmadik körös picket kapnak majd érte ami így automatikusan átvándorol a Patriots-hoz.

"Azt tettük ami a legjobb a csapatunk számára." - zárta rövidre az ügyet a Patriots vezetőedzője Bill Belichick.

Az üzlet tényleg hatalmas meglepetést okozott és jelenleg csak találgatni lehet, hogy miért is kellett távozni a védőnek.

A 27 éves Collins-t a 2013-as Draft második körében választotta ki a Patriots így a szerződése lejár az idei szezon után. Második körös révén nem volt ötödik éves opció. A hírek szerint egy Von Miller féle rekordszerződést (hat év, 114.5 millió dollár) kért volna a Patriots-tól amit Foxboroughban biztosan nem adtak volna meg neki.

0ap3000000731368.jpg

"Vitathatatlanul Ő a csapat legjobb védője, a defense legnagyobb értéke. Négy évig volt velünk, a csapat tagja volt, egy nagyon produktív játékos úgy gondolom, hogy a csapatnál mindenkit sokkolt az elvesztése." - nyilatkozta a Patriots Pro Bowler safetyje Devin McCourty.

Ha nem adták volna meg neki a kívánt szerződést akkor logikus lépés az eltradelése mert máskülönben ingyen távozott volna az offseasonban. Más részről viszont biztosan lett volna olyan csapat amely a szinte negyedik körös picknek számító választásnál jóval többet is megadott volna a védőért. Egyesek szerint egyértelmű üzenet a játékos számára, hogy végül a liga legrosszabb mérlegű csapatának (0 győzelem) ajánlatát fogadták el.

Más hírek szerint több alkalommal is összekülönbözött Matt Patricia defensive koordinátorral. Collins önfejű játékos, több alkalommal sem azt játszotta amit az edzői stáb kért tőle. Belichick pedig híres arról, hogy nem tűri meg az ellenszegülőket és a játékos felé üzenettel bírhat, hogy a Browns ajánlatát fogadta el.

0ap3000000731870.jpg

Az idei szezonban ez volt a második nagy horderejű Patriots védő trade. Még márciusban a Cardinalshoz küldték a csapat legjobb pass rusherét Chandler Jones-t. A védő később megköszönte korábbi edzőjének, hogy nem egy "szar" csapathoz küldte. Collins-tól nem számíthat hasonlóra.

A másik oldalon pedig felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is tovább. Olcsón sikerült egy az elithez tartozó játékosra szert tenni és meg is tudják adni neki a kívánt rekordszerződést de egyáltalán nem biztos, hogy Collins a Browns-nál képzeli el a további pályafutását.

A szezon végén franchise taget rakhatnak rá és több hónapot nyernek a hosszútávú szerződés kidolgozásához. A tag-el akár el is tradelhetik és biztosan értékes Draft picket kapnának a védőért cserébe. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Browns 8 mérkőzésre vett magának egy kitűnő védőt aki ki le fogja magát tesztelni a szabadügynökpiacon.

nfl.com, Fotó: twitter.com, nfl.com, nfl.com